Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık öğretim lisesi sınavı hakkında bilginiz var mı?

eser37

Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar ben a.ö.l'yazıldım pazartesi günü gidip bölüm seçecekmişim fakat a.ö.l hakkında hiç bir bilgim yok nasıl bölüm secılıyo istediğin derslerden secıp o derslerden sınava mı giriyosun?..1 yılda seçtiğin derslerden kaç kere sınava giriyon seçtiğin bölümdeki dersleri geçince diploma almayı mı hak ediyon yoksa lise 1 i geçip lise 2 den mi devam ediyon ya derslerden gecemessem ne olur kredili sistem var dıyolar bu kredili sistem nasıl oluyo.. ayrıldığım lise bana kredi veriyor mu? en son toplam 71 kredim vardı 80 krediyi tamamlayamadım ve bu yüzden sınıfta kalmıştım.

açıkögretim lisesini a dan zeye bilen biri olarak yazıyorum açık ögretimde liseyi 2 senede bitirdim tavsiyelerimi uy liseyi en kısa şekilde bitir.......alanını genelkültür yap genelkültürde 192+80 kredi yapınca mezun oluyorsunuz yanlız genelkültürün bir özellegi var diger alanlara göre 80 ortak krediyi ayrıca toplamıyorsun sana zorunlu ders verildi ortak dersi diye geçiyor onları geçtikce her iki tarafa yazılıyor ama t.m ve sosyal bilimlerde 192+80 yapman gerekiyor yani 272 yapman gerekiyor t.m ve sosyal bilimlerde ortak yazmıyor alan kredisi yazıyor ayrıca 80 kredi topluyorsun onun için 272 kredi alman gerekiyor ama genelkültürde alan diye birşey yok ortak kredi vardır ayrıca alman gerekmez senede 3 tane sınav yapılır her sınav için 30 kredi ders seçiyorsun yani 90 kredilik ders seçiyorsun açık lisede lise 1 2 diye birşey yok tamamen başarına baglı açıklisenin şöyle bir güzel tarafı var sınavlarda 20 soru sorulur eger dersin hepsinin yaparsan yani 20 dogru 100 kredi eder o dersin kredisi kaçsa alırsın ama iyi oku 9 tane dogru yapsan bile o dersin tam kredisi alırsın onun için çok basit yaşın kaç bilmiyorum açıklisede tecil yok sadece meslek lisesinde var normal lise okuduysan merak etme kredin falan silinmez ayrıldıgın okul tabiki sana kredi veriyor buda ilerde belli olur onun üstüne alıp mezun olucaksın ayrıca bir sınavdan 3 kez girip geçemessen o dersden muafsın yazılarımı iyi oku ne gerekiyorsa yazdım

selam jon83 kardeşim öncelikle cevabin için cok teşekkürler anlattıklarının coğunu anladım tabi anlamadıklarımda oldu mesela 192+80 nedir? he birde mesela diyelim bugun sınava girdim yarın ıkıncı bir sınava dahamı gırecem... bugun a.ö.l ye kayıt oldum alanım g.kültür bilgisayardan ders sececekmişim nasıl bilgisayardan ders secılıyor?

lütfen yanlış bilgilendirmeyelim...

t.m ve sosyal bilimlerde 192+80 yapman gerekiyor yani 272 yapman gerekiyor t.m ve sosyal bilimlerde ortak yazmıyor alan kredisi yazıyor ayrıca 80 kredi topluyorsun onun için 272 kredi alman gerekiyor ama genelkültürde alan diye birşey yok ortak kredi vardır ayrıca alman gerekmez senede 3 tane sınav yapılır her sınav için 30 kredi ders seçiyorsun yani 90 kredilik ders seçiyorsun açık lisede lise 1 2 diye birşey yok tamamen başarına baglı açıklisenin şöyle bir güzel tarafı var sınavlarda 20 soru sorulur eger dersin hepsinin yaparsan yani 20 dogru 100 kredi eder

bu sayfada yetkililirden başkasının cevap yazmasının yasak olduğunu sanıyorum ama yinede bu yanlış bilgilere müdahele etmek istiyorum!
1; genel kültür bölümü sadece lise bitirmek içindir belki arkadaşımız öss düşünüyor.
2; bunun için en ideali tm.dir ayrıca tm. ve sosyal bilimlerde 192 toplam kredi ve 80 alan kredi yapılması gerektiği doğru fakat ikisinin toplamının 272 olması gerektiği yanlış çünkü toplam kredi olan 192,80 olan alan kredisi dahilindedir ayrıca 80 kredi toplamak gerekmez!
3;evet açıklise kredili sistemde 1,2 diye sınıf yoktur ama dönem vardır 8 dönemi tamamlamadan mezun olamassın.
4;sınavlarda 20 doğru demek 100 kredi değil 100 puan yapar bir dersten 9 doğru yani 45 puan yaparsan odersin kredisi alırsın!

tşk cankız..yardım yapalım derken yanlış bilgilendirmemek gerekir...

cevablarınız için hepinize teşekkürler arkadaşlar benim ıyıce kafam karıştı..genel kültürden mezun olursam öss ye giremezmıyım?

benim yazdıgımda ne yanlışlık var bi yazarmısın söyledigim şeyleri zaten geri yazmışssın t.m ve sosyal bilimlerde seçtigin 30 kredilik dersi alan ve ortak diye bölmüyormusunuz bi söyleyin bakalım genelkültürde ortak dersleri geçtikce her iki tarafa yazılıyor t.m ve sosyalbilimlerde alan kredisi seçtigin zaman her iki tarafamı yazılıyor girenler bi söylesin bakalım ben iki senede liseyi bitirdim en kolay yol genelkültürdür kim ne seçerse seçsin herkezin kendi kararı

=jon83;
sizinle kişisel bi tartışmaya girmek için değil yanlış bilgileri düzeltmek için konuya dahil oldum.
Ayrıca yanlışlarınızı madde madde sıraladım. ben türkçe matematik mezunuyum alan derslerinin kredisi tabikide 2 tarafada ekleniyor!

merhaba ben örgün öğretimden açık liseye geçtim matematik 1. dönem ve 2. dönemden kalmıştım butunlemeye girdim ve yine kaldım şimdi açık lise sınavından kaç kere girersem muaf olurum acaba

benimde sorum olacak

arkadaşlar ben ömss sınavına girmeyi düşünüyorum.benim lise 2 terk tastiknamem var düz lise.açıktan bitirmeyi düşünüyorum.bi an önce bitirebilmem için nasıl bi yol izlemem lazım kayıttan sonra hangi bölümü seçsem acaba.benim şu kaç puanım vardır.

bende lise 3 de sınıfda kaldım.3 tane sorumlu dersim var.açıkdan devam ediyorumda bende bişe sorcam.bende alan yok dior.okulda TM'idim açıkda alan yok dior.birde mat 1 mat 2 den ortak ders dior benim 9 ile 10 dan hiç sorumluluğum yok onlara kesin girmek zorundamııyım acaba..ortak yazan bütün derlsre girimuyuz.ben 9.sınıf il 10 du vermeme rağmaen ortak dior.birde dönem 5 6 felan dior.nedemek bu yani 2 sindende girmek gekiormu mesala mat 5 mat 6 gibi..:(biraz karışık oldu ama

adorwan;

ortak derslere zorunlu yani mecbur girmek zorundasın,yada muaf olman lazım mesela bır dersten 3 defa basarısız olursan o derse girme zorunluluğun ortadan kalkar.(dil ve anlatım dersi hariç)

jon 83 mrb acıköğretımle ılgılı her seyı bıldıgın ıcın sana sormak ıstıyorumm eger rahatsızlık vermezsem. Ben açık liseye bu sene kayıt oldum uzun yıllrdır okumuyordum 27 yasındayım ve en kısa surede bıtırmem gerek. sınava gırdım ılk defa 11 kredı aldım 7 dersten kaldım 5 dersten geçtım 2.5 yılda nasıl mezun olabılırım ben? meslek lisesne kaydoldum alanımı degıstıreyımmı yada benım ıcın mezun olmak cok onnemlı en kısa zamanda.Muhasebe ve fınansmana yazıldım. bu kalan derslerımı verırsem ben eger yıne de 2.5 senede bıtermı bırde en az hepsınden 45 almam mı lazım 2.5 senede bıtmesı ıcın. bu alttanlarımı verırsem uzamaz dımı sımdı alttanım var uzadımı yoksaaaa aydınlatırsan sevınırım tsklerrr..;)

genel kültür olarak deiş alanını..egerki lise diplomam olsn diyorsan en kolay düz lise yani genel gültür bölümü seç,kredi toplamın 192 olacak her sınavda 30 kredi alman gerekki en erken 2,5 senede bitiresin..

anladım alanımı değiştirmm gerekıyo pekı kaldıgım derslerı verırsemde yıne 2.5 yılda bıtermı onu anlamadım ben suan 7 tane var tekrar gırcem 30 kredılık sectım ben ders ama kaldıklarımla zaten doldu onları mayısta verırsem tamam yanı hepsını 45 yaparsam bıter dımı

her sınavdan 30 kredı derken hepsınden hıc mı kalmadan 45 almam lazım

pekı her sınavdan 30 kredı almam ıcın hepsınden 45 ve ustu almam mı lazım bırde benım 7 tane kaldıgım ders var mayısta gırcem tekrardan onları verırsem yıne de 2.5 senede bıtermı yok sa kaldıgım ders oldukca uzarmı yaznı her donem kaldıgın ders olsada daha sonra onları verırsem eger yıne de erken bıtermı

diyorumya alanını genel kültür yap,her seçtigin dersten 45 puan alırsan geçiyorsun,her dönem 30 krediden aşagı alma 2,5 yılda biter eger her dönem 25 falan al 3 yılda biter aşagı yukarı..ben 2008 de giriş yaptırdım 2011 agustos sınavında bitirdim diploma aldım oda daha diploma mezuniyet tarihi 2012 yazılı..:)

anladım tesekkur ederım ozamn benım 2.5 senede bıtmıycek 7 tane zayıfım var her donem hıc olmamassı lazım bırde benım alanım muhasebe sence bu alndamı kalmalıyım yoksa duzemı geceyımmm ilerisi için

ben nerden calısayım ya verılen kitapların hepsini ezberledim hiç bir soru ordan çıkmadı nasıl çalışmalıyımm yardımcı olurmusun sen nasıl çalıştınnn

açık lise sitesinden geçmiş sınav sorularının tamamını indirin sınava 1 ay kala elinize bi defter bi kalem alın örnek/cografya dersi kaç dönem mevcut elinizde 10 döneme ait sorular var bu soruları deftere cvplarıyla beraber yazın hem aklınıza girer hem unutmazsınız,bu cografya bittimi o dersten kendinizi bi test yapın soruları cvba bakmadan kaç yanlışınız kaç dogrunuz var bakın her dönem sorularının cvplarına yanlışınız çoksa o yanlışları düzeltin...eger bu şekilde geçemezseniz bende bişe bilmiyorum derim kesin ve kesin 20 den asagı kredi almazsınız,,ben bu şekilde 25 alıyordum bazen 28 alıyordum..deneyin derim..kolay çok basit..

tskler sonbahar böyle denıycem bırde bakalımmm

Öncelikle herkese Hayırlı ramazanlar ve şimdiden Bayramınızı tebrik ederim. Açık lise ile ilgili bütün konular AOL MEB. de mevcut, Her türlü sorunuzun cevabı var arkadaşlar biraz Resmii yerden araştırın Kafanız rahat olsun. Benim eleştiri yine A.ö.l ye olacak. Temmuz dönemi sınavları bir hafta öne çektiler ve bi çok kişi madur oldu. Bende Pazar gününe yetişebildim zaten. iyi günler

Meraba arkadaşlar. Benim sorularım olacaktı. Ben lise 1 de okuldan atildim. Sonra açık öğretim meslek lisesine yazıldim ise gittiğim için ordanda ayrıldım ve düz açık öğretim lisesine geçtim. Sadece 9 kredim var ve en kısa zamanda liseyi bitirmem lazım ve sonra Üniv de okumak istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz nasıl bir yol izlemeliyim. Ve mesela 1. Dönemde sadece dil anlatım derslerini bitirsem sonraki dönem matematikleri bitirsem oluyormu ve cevap anahtari nasıl ?? Çok acil yardım istiyorum Lütfen hiç bir yerden düzgün bişey bulamadım. .

Üst Alt