Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablam için Koklear İmplant çözüm olabilir mi?

dafi58

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. ablam 24 yaşında ve cochlear implant olmak istiyor.
sürekli beni kıskanıyor duyduğum için. o neden duyuyor ben niye duymuyorum diye sürekli bağırıp çağırıyor. onu anlamak istiyorum fakat o anlamamı istemiyor. ailede hem annem , hem babam , hem ben ona sevgiyle yaklaşıyoruz. bir dediğini iki etmiyoruz. (geçen yıl 2 bin tllik kamera 3 bin tllik laptop aldık. yemedik yedirdik) bazen ondan bıkıyorum (yanlış anlamayın) sürekli birşeyde beni çağırması , tuvaletteyken bile aceleyle yanına koşuyorum.
ablam evet ama (lütfen yanlış anlamayın) insan bir yerden sonra zorlanıyor , yoruluyor. Allahımdan tek isteğim ablamın duyup hem bizim hem de onun rahat etmesi. bazen çok sinirleniyor. tırnaklırını sürekli yiyiyor. ben bilgisayar kullanırken bazen kulaklık takıyorum , gelip çıkartıp kulağıma bağırıyor. ben varken kulaklık takma diyor. bazen bilgisayarın başına geçip oyun bile oynamama izin vermiyor sesli bir şekilde.

cochlear implant hakkında bilgi almak istiyorum. kafaya darbe alındığında ölündüğü doğru mu? ameliyat ne kadar? ne kadar başarılı? memnun kalmayan var mı? normal bir insan gibi mi duyacak?

sorularıma yanıt verirseniz çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
merabaLAr ezgi hanım ablanızın işitme kaybı ne kadar ya da başka bir rahatszılığı var mı bilmiyoum ama implanta uygunsa, doktor gerekli görüyorsa bence düşünebilirsiniz..ama ablanızında şunu bilmesi lazımki hemen implant takınca pat diye konuşmaya başlanmıyo. biz oğluma takınca yıllarca eğittik ilgilendik öyle gelişti.. psikoloğa da gittik yardımcı oldu. oyüzden onun da aynı sabrı göstermesi laızm ve başta çok büyük beklentiler iiçinde olmamanız lazım. tabi anne baba kardeş olarak yine Aynı şekilde sabretmeniz lazım. bunları bilerek bu yola koyulursanız daha iyi olur diye düşünüyorum. ben en azından bana bunların söylenmesini isterdim:) onun dşında dediğim gibi uygun adaysa, çok güzel sonuçlar alınabiliyor.. Allah yardımcınız olsun

çok teşekkürler , Allah razı olsun. peki bu eğitim işi için nerelere başvurmalıyız? en iyi implant markası nedir? dudak okuma şart mı? bu sorularımada yanıt verirseniz çok memnun olacağım. bir kulak 115 diğeri 113 db. çok kötü durumda. Bundan tam 10 yıl önce ankarada hacettepeye gitmiştik. ablam 14 yaşındaydı. doktorlar dudak okuma bilmediği için ameliyat olamaz demişti. şimdi ne derler bilmiyorum ama implanttan sonra eğitim alsa olmuyor mu? lütfen yardımcı olun , ablamın duymasını çok istiyoruz :(

şu an nasıl iletişim kuruyorsunuz, işaret diliyle mi? tam bilemiyorum, belki dudak okuma olunca sesleri anlamlandırmaları daha zor oluyordur.. biz özel eğitim merkezine götürdük, kendimiz de evde hep odyoloğun verdiği şeyleri uyguladık.ama oğlum daha 1 yaşlarındaydı ameliyat olduğunda yani baya erkendi. tekrar doktor ve odyolog görüşü aldıktan sonra bunları düşünün bence.. zaten birkaç marka var medel ve cohclear takılıyo daha çok. biz medel taktırdık memnunuz firmada ilgileniyor çokşükür bi rşikayetimiz yok

evet işaret dili ile anlaşıyoruz. benim aklımda nucleus 6 var , med-el'e hiç bakmadım. yani gayet memnunsunuz , öyle mi? hiç bir sorununuz yok? teşekkürler. :D

medelle olumsuz bişey yaşamadık hiç çok şükür. normal gibi gelişti konuşması. arızamız küçükken birkaç kere oldu, artık akıllandı hor kullanmıyor, dikkat ediyor. yeni sonnet işlemciye mi geçsek diye düşünüyoruz. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah:)

ayşeçeliktaş

Teşekkürler :) Ablamla günlerce konuştum bu hakkımda , (babamlada) ablam Cochlear'dan bir tane alalım diyor. Büyük ihtimalle Nucleus 6 alacağız , babam almışken iyisi olsun diyor. Fakat Med-El'i de düşünmüyor değiliz. Opus 2'den çok memnun kalanlar var.

Sen melek misin? ne iyi kardeşsin valla hayran kaldım.. ben açıksözlüyümdür beğendiğim birşey olursa söylemeden edemem..
Sen çok iyi bir kardeşsin, bak diyorum kardeş ablanın sana ablalık yapacağı yerde sen ona ablalık yapıyorsun...
buda engelliliğinden dolayı senden biraz geride kalmış oluyor.. bu durumda kıskanılmadan geçilmez tabiki..
Ama gel gelelim ben 5 kardeş olmama rağmen işitme engelimde varken 4 ünüde geçtim. hepsi benden geride :)
ama bu kıskançlık anlamına gelmesin yani onları geçeyim diye bir düşüncemde olmadı hiçbir zaman onlarında iyi olmasını istedim... onlar iyiler zaten :) tek engelli benim ukalalık olmasın. canım ablana koklear implantı tavsiye etmem.. ilkbaşlarda iyi olsa da son zamanlara yaşlılığa gelince hasar bırakıyor.. normal kulaklıklarla duyabilir tavsiyem bu yönden... birde ablanın yaşına göre anormal davranışları var. bir psikologdan destek alın gelişmesi açısından.. yani sonuçta uzun yıllar sen annen ve baban ablanın yanında olmayacak.. ona kendi ayakları üzerinde durmayı öğretin yani bir işi olsun en azından hep size bağlı kalırsa ilerde sizi kaybedince( Allah Korusun) psikolojisi altüst olur.. unutmadan sen çok iyi bir kardeşsin. tebrik ederim :)

1 Günlük olacaksa bile duysun. Evet biraz öyle , ben ona ablalık yapıyorum. Fakat gerçekten ameliyat etmek istiyoruz , ona tekrar doktora görünmek ister misin dediğimde çocuk gibi sevinmeye başladı , seslerini anlayamadığı işitme cihazını takmaya başladı. Kaybetme konusunda en çok beni kaybetmekten korkuyor. Bazen bana aynı apartmanda yaşayalım falan diyor. Allah sonumuzu hayır etsin ama ben annemden babamdan daha çok istiyorum Kİ olmasını. Rahat yaşasın , ben olmadığımda başkasına muhtaç olmasın istiyorum. Biz 2 kardeşiz , ablam tek kardeşim. Allah'a şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Tüm cevaplar için teşekkür ediyor ve yeni cevapları bekliyorum :) Birde @hullo iltifatınız için çok teşekkür ederim. :)

yaa arkadaşlar doktora gidersiniz uygunluk çıkarsa ameliyat olursunuz yani yoksa herkes ameliyat olmayı göze almaz ben opus2 kulanıyorum şükür çok menunum benim menenjit sonucu oldu 24 yaşında ilk ameliyatım oldum 2. ameliyatımıda 2014 de oldum sonnet 100 kafamın içindeki diş parçada opus 2 tercih yaptım ama ter ve neme dayanıklı deyil opus 2 almayın en son çıkan suya neme dayanıklı yapılmış erayte sanırım yeni işlemci ablanıza geçmiş olsun dileklerimle kararlı olun hayata duymak güzeldir ... :)

mehmet onalan;

mehmet bey goruslerini yazmadigi icin yaziyorum.dafi kizicak ama:pokuyanlar icin. isteyen taksin istemeyen takmasin kokleari.

gecen hacettepeye bi ugriyim demistim. 20 yaslarinda bir kiz, yaninda ablasi vardi.hic konusmaya bilmiyor. isaret diliyle ablasiyle konusuyordu. bende konusmalara katildim. kiz koklear implant taktirmis cok heyecanli.
ilk fittingi yapilacak, heyecandan duramiyor. bide seviniyorki duyucam diye:(oyle bir icim acidiki:(20 sene isaret diliyle anlasip konusma dilini bilmeyen bir insani neden bu kadar hayal kirikliligina ugratacak bir ameliyati yapiyor bu doktorlar diye cok uzuldum.

onca yil sonra konusmayi bilmeyen birinin ogrenebileceginden supheliyim. giden cok az bir isitme kirintisina yazik. yani doktorlar seni beni dusunmuyor,illada takiyorlar koklear implanti.

Implant ile ilgili soru

Merhaba arkadaşlar. Uzun ama uzun zamandır ablam için koklear implant girişimindeyiz. Çapa'ya gittik fakat uygun görulmedi. (Konuşma testlerinde başarılı olmasına karşın) Şimdi de şansımızı Cerrahpaşa'da deneyeceğiz. Orada da olmazsa sizce nerelere gitmeliyiz? Birde Özel hastaneler CI olacak kişiyi testlere , ona şuna buna aldanmadan direkt olarak yapıyormuş. Doğru mu?

Yardımlarınızı bekliyoruz... Şimdiden teşekkürler =)

Son düzenleme:
koklear implant firmalarinin herhangi birine giderseniz isinizi olmus bilin:eek:onlar size doktorda, hastanede, bulurlar.
mesela bizim doktorun muayeyenehanesi var. ben oraya gidiyorum. levent sennaroglu. koklear implanta bi kulagini feda edip tarifsiz acilar cektigimi, bu sureleri berABER ATLARTTIGIMI, KOKLEAR IMPLANTTAN NEFRET ETTIGIMI BILDIGI HALDE HER GIDISIMDE BIKMADan usANMADAN KOKLEAR IMPLANT YAPMA TEKLIFI VARDIR.hemde ucret almiyacak.
isterseniz sizde gidin. levent bey koklear implantta turkiyenin bir numarasidir.

Tesekkurler =) Sali gunu gidip bakacagiz , sonuclari buraya yazarim.

Test sonuçları ne oldu acaba?

Koklear implanta uygun bir hasta değil. SUT'a göre (Sağlık Uygulama Tebliğ) bu hasta implant parasını kendisi verirse ameliyat olabilir. Üstelik bir hastane uygun bulmamışsa, fazla zorlamaya gerek yok.

Merhaba arkadaşlar ben olgun kişilere olur kesin demedim bu koklear işi tamamen doktorların yapacağı testler sonucunda uygun görürlerse ameliyat yaparlar yoksa yapmazlar sigortası olan her fert ilk cihaz ve ameliyat masrafını devlet öder 2 yıl garantili firma bakar yani ayarmış kontrolmuş bide cihaz ameliyatı olan herkes sip diye duymazlar sabırla azimle eğitim le 1 sene içinde duymaya başlar ve anada doğma bir çocuğu düşünün yavaş yavaş öğrenecek ve duyacaktır hayatınızda sağlıklı günler dilerim... :)

Ezgi hanım koklear implant ameliyatı çok zorlu bir süreç yaklaşık 7 ay ameliyata hazırlıyorlar. Eğer ameliyata uygun sa çok faydalı ancak ameliyattan sonra benim yaptığım gibi rehabilitasyon merkezinden eğitim alması lazım ben çok memnunum şükürler olsun. Inşallah sağlığına kavuşur abla nız da.

Üst Alt