Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablam doğuştan felçli ona araba almak istiyoruz ama?

barty

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ablamın iki ayağı felçli ve omuriliği eğri zor oturuyor ve hareket edicekse sürünmesi gerekiyor okula hiç gitmedi kendi imkanlarıyla okuma yazması var sayılır maaş için aldığı rapor kayıp ama söylediğine göre o zaman raporu % 72 miş o zaman daha rahat oturabiliyordu kendisi maaş, bakıcısı bakım parası alıyor ben bayağı yazı yorum okudum ben ablama araba almak istiyorum bakıcısı yada soyadı tutan bı yakınımız kullanıcak çünkü ablam kendi sandalyesini bile kullanamıyor ve yanında biri yoksa dışarı çıkamıyor.
1- Bizim durumumuzda olan varmı varsa yardımlarınızı bekliyorum
2- Arkadaşlar ablama araba almak için ne yapmam lazım
3- Varsayalım aldık bakıcısını nasıl sigortalıycaz kullansın diye
4- Araba alırsak maaşı va bakım parası kesilirmi nitekim bakıcı annemede bakıyor
5- Ötv den muaf araç alma şansımız olurmu
6- Bazı yorumlarda DR insiytifine kalmış diyo % 18 le ona ikinci el fiyatına hakkı olan sıfır bir araç alıp kendisini daha iyi daha deyerli hissetmesini istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim allah hepimizin yardımcısı olsun

Sayın Barty,
Acaba siz hangi şehirdesiniz? Ablanızın ellerinde ve akli dengesindede sorun varmı? Ayrıca ablanıza % 90 ve üzeri rapor almanız gerek.

Ben izmirdeyim ablam ise iskenderunda akli dengesi yerinde zayıf bir yapısı var % 90 olması gerekiyor diyosun bunu biliyorum fakat benim merak ettiyim bu durumda olup ta % 90 ve üstü raporu olan varmı yada gerçekten dr insiyatifinemi kalmış maaş bakım parası kesilir mi

Arkadaşlar bi fikri olan yokmu oturan boğa bülent bey size nasıl soru sorabilirim
daha yeni üye oldum

Hangi oranda rapor verileceğini belirleyen şey: sakatlık oranı cetveli
Raporun %90 ve üzerinde olması şart
Aracı bakıcısı kullanacaksa, o kişiye noterde yazı almanız gerek
Evde Bakım hizmeti için bir zararı olmaz arabanın

Son kanun ve yasalarda yapılan değişikliklerle özür sınıflandırılmalarında değişikliklere gidildi. 3 - 5 sene önce % 50 rapor alan kişiye şimdi % 20 yi zor veriyorlar. Ayrıca ötv indiriminden araç alsanız bile bakıcınız 3.dereceye kadar akrabanız ise bu aracı kullanabilir. Noterden bakıcı kullanabilir diye yazı alamazsınız.

Sizin bahsettiğiniz gibi olsa, bazı uyanıklar özürlü kişiler adına araç alıp daha sonra ben bunun bakıcısıyum diye noterden evrak alıp aracı da istediği gibi kullanır.

Sayın bülent ve ve tarkan bey bana yardım etmeye çalıştığınız ve sorularıma cevap yazdığınız için tşk ederim aracı kullanabilecek akraba var fakat dediyiniz gibi ben akrabası uyanıklık yapmış demesinler diye bakan kullansın istedim tabi bakıcaz rapor alabilirse fakat alamazsa da canı sağolsun alıcaz bi kinci el araç geçicez bülent bey bakım parası sorun yaşamaz demiş üç aylığı sorun yaşarsa hiç gerek yok bence fakat bu devletimizin ablama verdiği bir haksa yararlanmasını isterdim maaş almaya başladığında çok sevinmişti çünkü çok tşk ederim

maaş alan bir özürlü kişi araç alamaz, veya araç alan özürlü maaş alamaz gibi birşey söz konusu değildir. maaşını da alır imkanı varsa aracını da alır. ve özürlülere tanınan tüm haklardan yararlanır.

2022 maaşı için de bir sorun olmaz.
Ancak araba ekstra lüksse, bu durumda beyan edilen gelirle görülen yaşam koşulları arasında gözle görülür bir sorun olduğu tespit edilebilir ve "bir yandan muhtaç diyor bir yandan kapıda mercedes'i var" denilerek aylık konusunda sorun çıkartılabilir. Ne bilim, 30 bin liralık bir araç sorun olmaz mesela...

Araç "noterlerce düzenlenmiş iş aktine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından" da kullanılabilir (Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 53).

Üst Alt