Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimi bakım evine yatırmak zorunda kalırsak üzerine kayıtlı araç ne olur?

hakancam

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Annem 65 yaşında alzheimer hastası oldugu icin engelli olan abime son zamanlarda bakamamaktadır.

Bizde abimi sosyal hizmetler kapsamında devletin bakım kurumuna vermeyi düşünüyoruz.

2010 yılında abimin üzerine ötv indirimden faydalanarak alınmış bir adet araç bulunmakta.Bu aracı kendi imkanlarımla ücretini ben ödeyerek aldım.

Ancak araç abimin üzerine kayıtlı

Sorum şu biz abimi devletin engelli bakım kurumuna verirsek sonucta kendi üzerine bir adet araç bulunuyor.

Devletin kurumu abime baktığı gibi abimin taşınabilir ve taşınmaz malları üzerinde hak talep eder mi?

Vasisi olarak aracı kullanmamıza izin vermeyebilir mi? Bu konuda hakkında bilgisi olan var mı?

Teorik olarak;
1. Aracı alalı 5 yıldan uzun süre geçmiş. Ötv bakımından vergi dairesi artık takip etmez. Mtv ödememeye devam ediyorsunuz. O yüzden hala abinizin faydasına kullanmaya devam etmeniz lazım. Araç abinize faydalı olarak kullanılıyorsa sorun olmaz.
2. Aracın mülkiyeti ile ilgili bir sorun olacağını zannetmiyorum. Devlet kurumu kamu görevi yapıyor. Baktığı insanların mallarına çöken bir yer değil.

Ama anladığım kadarıyla siz aracı kendiniz için kullanıyorsunuz ve abinizden doğan hak ile ona faydası olması yerine size faydası oluyor (ötv, mtv)

Bence aracı devralın, mtv ödemeye başlayın, ötv kısmının süresi zaten geçmiş. Oradan bir şey olmaz.

Yazdıklarımı lütfen yanlış anlamayın, bu tarz kullanım ve yapılan istismarlar yüzünden özürlü ötv muafiyeti konusunda biliyorsunuz yeni düzenlemeler yapıldı, fiyat üst sınırı vs getirildi. Sistem kendisini en kötüye göre yeniden düzenledi. İyiler ve ihtiyaç sahipleri, birkaç şerefsiz yüzünden mağdur oldu.

Aracı nasıl devralalım,Abim zihinsel engelli vasisi benim.Mtv ödeyelim ödemesine ama mahkeme kararı gerekir araç abimin üstüne oldugu icinde mahkeme buna izin vermez üzerimize alamayız yani. Benim derdim araçta değil sonucta bir artık bakamıyoruz.Kuruma vermeyi düsünüyoruz .Ben bakamadıgım icin kurum abimin mal varlığı ile birlikte tüm yetkisini ele almıyor mu? cok karışık bir konu

Vasisi siz olduğunuza göre teorik olarak abiniz adına karar alabilirsiniz. Yanlışsam bilen birileri düzeltsin lütfen.
Tüm malvarlığı ile tüm yetkisini almak diye bir şey bana mantıklı gelmedi. Gene hukuki olarak bakabilen biri yanıtlarsa daha iyi olur.
Bunları kurumla konuşun en iyisi, herşeyi de net anlatın buraya yazdığınız gibi, onlar da öcü değil sonuçta.

Karar alabilirim ama bu sınırlı, mal alma mal satma vs parasal maddi konularda abimin üzerine hic bir işlemi gerçekleştiremem.
Bunun icin mahkemeden izin almam gerekir. herşeyi belgeli yapmam gerekir. Kurumla konusuyorum ancak onlarda tam anlamıyla birşey diyemiyorlar bu sözde kalan birşey basına böyle bir şey gelen biri varsa anlatrsın veya fikri olan

Üst Alt