Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 sigorta girişliyim. Emeklilik şartlarım nedir?

kayahak

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
İyi günler herkese,

Bir konuda bilginize, tecrübenize ihtiyacım var, 1999 Nisan ayı 4B sigorta girişliyim, 2008 Şubat ayında trafik kazası sonucu % 62 sürekli engelli raporu aldım, tedavilşerim uzun süre devam etti, nihayet 2013 yılında tekrar çalışma hayatına geri döndüm, bi zaman sonra şdare'den bi evrak istediler, babam o evrakı aldı, sanırım vergi indirimiydi ama büyük ihtimalle 5 senelik'di, 2019 yılının ilk günü babamı kaybedince zaten dünyamız karardı, üstüne 1 hafta sonra'da iş'ten çıkarıldığım telefonu gelince her şey altüst oldu. 3 sene boşluk'ta geçti resmen, ve 22 Aralık günü SGK'ya emklilik hakkında bilgi almaya gittiğimde görevli memur "sizin 5000 gününüz dolmuş evraklarınızı getirin hemen başlatalım deyince ev'den Sağlık raporumu alarak götürdüm ve başvurumu yaptı memur bey.

Fakat benim kafama takılan soru şu oldu, beniim istediğim emeklilik vergi indirimiyle emeklilikti, sanırım memur bey Eyt kapsamında emeklilik işlemlerimi yaptı, dün 170'i aradım fakat bilgi veremiyor onlar'da, tecrübelerinize dayanarak yorum yapabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler, iyi günler, şimdiden iyi seneler herkese

kayahak

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Geri dönüşünüz için teşekkürler sayın OturanBoğa,
İlk sigortalı olduğum tarih 01.04.1999
[FONT=&quot] PRİM ÖDEME GÜN SAYISI5000
Yasım 45 yıl, 4 ay, 12 gün

[/FONT]
[FONT=&quot]SİGORTALILIK SÜRESİ 23 yıl, 8 ay, 26 gün
Primlerim APHB üzerinden yattı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan onaylı %62 sürekli engelli taporum var.

Vergi indirimi olayım'da şöyle sayın oturanboga, 2013 yılında Işık Üniversitesinde işe başlarken vergi indirimi almıştık, ama bu işler'le hep rahmetli babam ilgilenmişti, ama maalesef 2019 yılında birfelaket geldi başımıza corono'dan kaybettik babamı.O tarih'te aldığımız vergi indirimi süreli miydi, hala geçerli midir maalesef bilgim yok. Dinlediğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

[/FONT]

kayahak

EYT ile emeklilik de olsa fark etmez ki. Yani emekli olun da, nasıl olursa olsun...

Vergi indirim hakkınız var idiyse, sgk ona istinaden emeklilik işlemi başlatmışsa, bu durumda da emeklilik şartlarınız şu şekilde belirlenecek:

2008_oncesi.PNG

Ama dediğim gibi, iki emeklilik arasında hiç bir fark olmayacak son kertede. Hatta yet olduğunda kontrol muayenesi vb. bir saçmalıkla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız, bu yönü ile daha avantajlı...

Çok teşekkürler cevabınız için, Vergi İndiriminden Emekliliği şu yüzden istiyordum; araba alırken ÖTV indirimi, tekrar çalışma hayatına dönünce iş verene avantajlı olmak, yaiadığım yer'de iş imkanı zaten kısıtlı, en azından raporumun bi avantajı olur diye düşündüm.

Üst Alt