Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ile yurt dışı borçlanma yapıp emekli olma şartlarım nedir?

Aydogdu1806

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese selamlar,
Gruba yeni katıldım benim sorum :engelli raporu almak için kurula başvuru yaptım kalp ten %30 yazıldı psikolog ise %20 3 yıl süreli yazdı yarın kurula gireceğim orda süresisin olma şansı varmı acaba?

Doğum: 10.02.1979
20.01.1998 uzun vade prim başlangıcı (4A)
Toplam 970 gün.
Bendeki sıkıntı 20 yıldır yurtdışında yaşıyorum eksik günleri yurtdışı borçlanması yapmak istiyorum

Aydogdu1806 heyetteki doktur ne yazdıysa heyettede aynı karar çıkar genelde. İlk rapormu bu psikiyatri genelde süzeli olur.ilk raporda 3 yıl süreli yazması Bile iyi genelde 1yil, ikinci raporda iki yıl, üçüncü raporda 5 yıl katlayarak gider.tabiki psikiyatri den gsngi tanı konduguda önemli bu varsayımlar için.Anksiyete ye sürekli rapor vermiyorlar artık

Emeklilik için yazdım.Ayrıca ilginiz için teşekkürler fenerliyizz
Bana yapılan MMPI testin sonucuna göre hastaneye yatmam gerektiğini söylediler ama heyet doktoru %20 3 yıl süreli verdi.

Raporun sürekli olduğu, rapordaki psikiyatri bölümünde 6 ay sonra kontrol, 1 yıl sonra kontrol açıklaması yazılı olan raporlar gördüm. Bu şekilde olma ihtimali de var.

Aydogdu1806

Toplamda 3600 priminiz olursa, alacağınız %40 ve üzeri engelli raporuna istinaden defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde ederseniz, erken Yaşlılık emeklisi olabilirsiniz.

Psikiyatrik değerlendirmelerde maalesef süre kısıtlaması en az 2-3 defa konur. Ancak ondan sonra süre konmaz. Ama doğrusu şans biraz da...

Aydogdu1806 yurt dışı borclanmak tabiki mümkün.Bu senin kanunen hakkın bulunduğun ilin ssk yurt dışı işlemlerinden detaylı bilgi alırsın.Yurt dışında kaldığın süreyi belgelemen yeterli.yurt dışı borclanması 4a statüsünde mi yoksa 4b statüsünde mi sayılıyor bu konuda emin değilim.Istege bağlı bagkur gibi sayılirsa vergi indirimi ile emeklilikte sigortalı olduğun son 7 yılın yarısından fazlası hangi statüde yattıysa o sigorta kolundan emeklilik hakkı dogar.4a statüsünde vergi indirimi ile emeklilik mümkün 4b statüsünde bagkurlu olarak ise kurum sevki gerekiyor malesev

mehmet-41
EYT den yararlanıyorum ama yurtdışı borçlanması olduğu için 9000 gün prim ödemem lağzım Buda yaklaşık 1 milyon 400 bin tl yapıyor çok fazla bir miktar.Bu yüzden engelli haklarımdan faydalanmak istiyorum

Selam arkadaşlar benimde bir sorum olacak 20.01.1998 sigorta başlangıcım var toplam 980 gün ve 22.02.2002 den beri yurtdışındayım Türkiye’den %44 engelli raporum var acaba yurtdışı borçlanması yaparak nasıl emekli olabilirim birde Bağkur mu SSK mı olacak borçlanma?

Aydogdu1806

Yurtdışı borçlanmaları 4b ile oluyor diye biliyorum.

Öncelikle 4b ile emeklilikte SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanılı teşhis koyulursa 4680 prim günü ile, Orta tanılı teşhis konulursa 4320 prim günü ile, Ağır tanılı teşhis konulursa 3960 prim günü ile emekli olunabilir

bagkur.PNG

5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Hastane SGK Hastalık Listesi'ne göre teşhisi yazacak ve raporu sgk'ya gönderecek. SGK rapordaki bilgileri SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirecek ve hastalık düzeyine göre Hafif-Orta-Ağır düzeyi belirleyip prim günü ve sigortalılık süresi de tamamsa emekliliği onaylayacak.

Üst Alt