Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişliyim. Emeklilik için tek bir hastalıktan %40 şart mı?

cdj

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
99
OturanBoğa

merhaba öğrenmek istediğim birşey var, yardımcı olursanız sevinirim.
96 ssk girişliyim ve 2021 yılında yüzde 67 süresiz engelli raporu aldım.
bu yıl ocak ayında vergi indirimi için başvurdu ve 2. derece vergi indiriminden yararlaıyorum.
benim öğrenmek istediğim önümüzde ki ay 3760 prim günüm dolacak ve sgk ya başvurucam, raporum yüzde 67 ama
tek bir hastalıktan yüzde 40 olan yok. u bana sorun mu çıkaracak ?

Vergi indiriminiz belgeniz süresiz ise rapor vs bakmıyor sgk ben cuma günü elimdeki 3. Derece vergi indirimi ile emeklilik yazımı aldım ve ona istinaden isyerimden cikisim yapıldı büyük ihtimalle sizde süreci bu şekilde geçireceksiniz yani rapor vs işini hiç katmayın olaya elinizdeki vergi indirimi belgeniz yeterli

1) 2008 öncesi sigorta ödemeleriniz 4a statüsünde ödenmişse ("96 ssk girişliyim" cümlesinden 4a statüsünde olduğunu anlıyorum)
2) ve şimdi de sigorta ödemeleriniz 4a statüsünde ödeniyorsa (son 3.5 yıl 4a statüsü olmalı)

3) Tek hastalıktan %40 şartı sizin için geçerli olmaz. 2021 yılında aldığınız vergi indirimi ile emekliliğiniz mümkün olacaktır.

4a tescil tarihi mi yoksa hizmete başlama tarihi mi ?

Merhaba bugün farkettim engelli emeklisi olucam ama 4a tescil tarihi 01.05.1996 yazıyor,
hizmete başlama tarihi 01.12.1997 yazıyor. İlk tarih için 3760 gün yetiyor, ikinci tarih için 3840 gün gerekiyor.

Hangisine göre hesap yapıcam ? Ve sanırım 96-97 yılları arasında prim ödenmemiş sigorta girişine rağmen,
bunlara dönük borçlanma şeklinde ödeme yapılabiliyor mu?

cuneytdj

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

OturanBoğa

doğum tarihi : 14.11.1975
ilk sigorta tarihim : 21.12.1997
primlerim sadece 4a statüsünde yattı, prim gün sayım 3752
yüzde 67 süresiz engelli raporum var
vergi indirimi hakkım var, o da süresiz ve yüzde 67

cuneytdj

Siz eski usule tabisiniz. YAni 2ç derece vergi indirim hakkı ile emekli olabileceksiniz.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt