Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporum var. H sınıfı ehlıyet alabilir miyim?

FeNNa > LaRk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%96 raporum var.H sınıfı ehlıyet & Özel dızayn araç alabilir miyim?

%96 ozurluluk raporum var (Kas Hastasıyım Kronik )H sınıfı ehlıyet almaya gıtmıstk. %70-75 ustune verılmıyormus. Ole anayasa var dedı surucu kursu. Doktor heyetı onay verırse anca biz verırız dedı.(istanbul-Osmaniye Hastanesine gittim H sınfı vermedıler)
Özel dızayn araba bana olur mu acaba. Bide ozel hasteneler H sınıfı ehlıyet verıyor mu acaba oraya da basvursam verırler mı H sınıfı. Benım alma sansım yok mu abıler.

Selamlar...

Kas hastalıklarında sürücü belgesi çok zor veriliyor. Doktorun görüşü olumlu ise 1 yıl sonraya kontrol muayenesi şerhi düşülerek sürücü olur raporu verilebiliyor. Ama dediğim gibi, doktorun güvenli sürüş konusundan emin olması gerek.
Kas hastası olup sürücü belgesi alan bir çok arkadaşımız mevcut...

Özel donanıma gelince, eğer ayaklarınızı kullanamıyor ve gaz-fren elle kumandası gerekiyorsa, bu da raporda belirtilir ve o donanıma sahip araç kullanmak için sürücü belgesi alınabilir...

abi bn ayaklarımıda kullanıyorum nasıl dıyım mesela 5/2 sını yeterkı olsun ozel tertıbatlıda kullanırım abı bna olur demı araba surmem ıcın ozel dızayn veya H sınıfı bıde abı ozel hastenelerde para verınce verırlermı acaba zaten 1 sene sonra tekrar muayene varmıs acaba para versek braz rıca etsek vermez lermı acaba abı

Canım benim, bilemem ki. Yani kas hastası olak sürücü olmaya engel değil terik olarak. Kurali uzman dokorun değerlendirmesine bakılması... Doktor araç kullanabileceğine kanaat getirirse, verebilir. Şansını deneyebilirsin rapor almak için...

ya abı varya o kadar cok ıstıyorum kı kapının onunden araba gecerken ıcım gıdıyor..abı mesela benım sımdı yuzde 88 felan olsaydı o zmn sorun cıkarmazlardı demı..verırlerdı keske dusurebılsem ozurluluk yuzdesını braz rıca etsek zaten 1 sene muayene ben 1 sene sursem bana yeterr de keske verseler..

kas hastalıgımın ısmı : miyopati düşen kronik

Üst Alt