Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporlu engelli adına araç almayı düşünüyoruz. Engelli her zaman araçta mı olmalı

mltm_52

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
biliyorum daha öncede böyle sorular sorulmuştu, ama kurallar her şey anlık değişiyor.
babam adına ötv ödemeden iki gün içinde araç alacağız.(%96 özürlü diyaliz hastası ve felçli). babam yanımızda değilken trafikte bir sorunla karşılaşır mıyız?
eşim il emniyete gitmiş damat olarak kullanabilirsiniz ve sorun olmaz demişler.
ben sokakta görevli polislerle konuştum eşin kullanabilir sen kullanırsın babanın araçta olmasına gerek yok şehir dışına da çok rahat çıkarsın dediler.
ordu da böyle, ama aksi birisine denk gelirsem ne derim? kendimi nasıl savunurum?
teşekkürler.

%90 ve üzerinde rapora sahip kişi adına ÖTV istisnası ile satın alınan araçları:
1- 3. dereceye kadar kan ve sıri hısımları kullanabilir (http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html). Bu konuda rapora ibare eklenir. Sizin raporunuzda nasıl bir ibare var?
Bu konuda uygulamalar farklı! Şu üç örnek de var. Sanırım iş biraz şansa kalmış:
  • Ruhsatta hiç bir isim yazmıyor, sadece, "3. dereceye kadar kan bağı olan kişiler kullanır" yazıyor (bkz)
  • Ruhsattta, sadece 1 isim yazıyori, onun dışında kimsenin kullanamayacağı not ediliyor
  • Rusatta 3 kişinin adı yazıyor, onlrdan başka kimsenin kullanamayacağı not ediliyor.
2- Araçta sakat kişinin bulunmasına kesinlikle ve kesinlikle gerek yok. Aracı dilediğiniz yerde ve zamanda içinde kimin olduğunun hiç bir önemi olmaksızın kullanabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-araci-kardesi-kullanamaz-mi.html#post205156

Siz araba almak için hastaneden nasıl bir rapor aldınız? Raporda tam olarak nasıl bir ibare yazıyor?

arkadaşımız çok güzel anlatmış bende bildiğimi anlatayım

şimdi yeni araç alırken 3. dereceye kadar akrabası kullanabilir şeklinde yazıyor. Burada asıl detay şu anladığım kadarıyla sizin eşinizin babası üzerine alacaksınız aracı. Siz eşinizin babasının 3. dereceye kadar akrabası olmuyorsunuz maalesef (oturanboğanın verdiği linki inceleyebilirsiniz)

polisler doğru söylemiş sadece eşiniz kullanabilir

hastaneden ötv indirimiyle ilgili rapor aldık.%96 ve süreklidir yazıyor.hasta olan benim kendi babam
yani kızı olarak rahatça kullanabiliyorum
eşim de kullanabiliyor diye öğrendik.
aracın plazaya gelmesini bekliyorduk dün akşam geldi.
ptesi salı günü resmi işlemleri yapacağız inşallah.
plakamız özürlü işaretli olacak,ama plazadaki bey
giresundan bir müşterisinin olduğunu plakasının normal plaka olduğundan bahsetti,giresun şart koşmuyormuş işareti.
bakalım ne olacak?

Vergi istisnası ile alınan veya üzerinde özel donanım bulunan araçların plakalarında sakat damgası olmak zorunda. Aksi mümkün değil.

Üst Alt