Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporlu babam için evde bakım aylığında gelir hesabı ve başvurusu!?

skrijelj

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
babam %96 engelli raporlu.iki diz altı ampüte.koah hastası.işitme,görme,duyma fonksiyonları zayıf.
aydın didim ilçesinde ikamet ediyoruz.annem, babamve işsiz abim. beraber yaşıyor ben eşimle onlara 2 km uzaklıkta yaşıyorum.ben teknik servis işletiyorum.benim gelirim gelir testine dahilmidir.eşimde işten ayrıldı işsizlik maaaşı almaya başlayacak eşimin işsizlik maaşı bittikten sonra eşimin adına evde bakım maaşı iiçin başvurabilirmiyiz.
annem ve babam emekli toplam 4000 tl maaş gelirleri var
babamın üzerine kayıtlı ötv muaffiyetli bir araç var
oturdukları ev annemin üzerine
annemin maaşı ihtiyaç kredisine kesiliyor.bu kesinti gelir testine dahilmi yoksa sadece babamın emekli maaşımı hesaplanacak.bu konu hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.sağlıkla kalın hayırlı günler.

Öncelikle bakıcı aynı evde olacak

@skrijelj

4000 lira gelirleri varmış Evde 3 kişi oldukları için gelir sınırını geçtıklerı için ebm bağlanmaz 4000/ 3 : 1333,3333 ebm gelır sınırı 1219,35

Ayrı yerde ıkamet ettıgnız için sizn gelirler hesaba dahıl edılmez

Başvuru için bakıcının aynı hanede ikamet etmesı gerekiyor ıkametını anne babanzın yanına aldırdığınız zaman gelırlerınız hesaba dahil edilir.aldırmazsanzda eşiniz gunun enaz 8 saatını anne babanzla aynı evde olması gerekiyor bakım yapması ıcın ve gelen heyetınde baktığına daır kanaati olursa bakıcı olmasını kabul ederler amma gene hanede 3 kişi görünecegı için ebm maaşı olmaz

kendılerı oturdukları için ev sıkıntı olmaz araç ticari deilse sıkıntı olmaz

Maaşı nere harcarsa harcasın neye kesılırse kesılsın fark yapmaz gelır hesabına dahıl edılır

Not:ebm için sizin anne babanızn yanına ıkametınızı almanz ve beraber ıkamet etmenız gerekıyo ıkametı resmı olarak aldırıp beraber ıkamet etmezseniz gene baglanamz bağlansa bıle denetımde ortaya cıkarsa ebm kesılır ve yersız ödeme dıe aldığınız maaşları faiziyle geri alırlar
Not ikametınızı aldırdıgnız zaman anne babanın emeklı maaşları ve dıger tüm gelırlerı ıle szın ve eşinizin gelırlerıde kısaca hanedeki herkesın gelırı gelir hesabına katılır. Kişi başı gelir 1219,35 lira tüm gelirlerinizi toplayın evdekı kişi sayısna bölün çıkan sonuç 1219,35den az ise ebmye başvurn

ilginiz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim saygılar.

Üst Alt