Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%95 raporlu kızım adına ne tür bir araç alabilirim?

sembol20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar, benim de bir sorum olacak

benim 13 yaşında %95 özür raporu olan bir kızım var. binek arac küçük geldiği için büyük araç almak istedim, ama araba firmaları olmaz diyolar. mesela bi örnek vereyim, doblo yada kango türü bir araç

benim binek arac haricinde başka bir arac alma şansım var mıdır? ne yapmam gerekiyor? bana yardımcı olur musunuz
şimdiden teşekkür ediyorum kolay gelsin

Ya otomobil statüsünde 1600 cc motor hacmine sahip araç alabilirsiniz, ya da minibüs statsüsünde 2800 cc motor hacmine sahip araç alabilirsiniz (ama minibüs olursa, tekerlekli sandalyenin araca girip çıkmasına olanak sağlayacak özel donanım olması şart).

İsmini andığınız Doblo-Kango gibi araçları da satın alabilirsiniz ÖTV'den muaf olarak. Bayii bu araçları ticari değil, binek olarak tescil eder... Dolayısıyla vergisi de %10 değil %37 olur. Ve siz de o 37'den muaf olursunuz.
Bayiiye bu "ticari değil binek olarak tescil etmeleri" konusunu ısrarla sorun derim...

sayın arkadaşım doblo kango gibi araçlarda şuan zaten ötv %1 eğer böyle araç alırsanız %1 gibi bi indiriminiz olur böyle oluncada bi avantajınız olmaz sanırım bayi size bunu anlatmak istemiş

Üst Alt