Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 95 raporla mtv indiriminden yararlanabilir miyim?

cengov

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar kızım özürlü yüzde 95 raporla doblo cornet vs mtv den yararlanabilirmiyim yararlanıyorsam ne kadar düşüyorlar bana cevap atabilirmisiniz

MTV den kısmi düşme değil tamamı muaf olur hakeden için.
Siz ÖTV yi kastetmiş olmayasınız?

MTV muafiyetinde yüzdeliğin önemi yoktur.Önemli olan,Çocuğunuzun özel tertibatlı araç kullanması için gerekli Sağlık Kurulu Raporun olması.

abi 2.el yazmayı unutmuşum doblo cornet vs mtv den yararlanabilirmiyim yararlanıyorsam ne kadar düşüyorlar bana cevap atabilirmisiniz rapor aldım arkasında yararlanabilir diye yazıyor

adaş 2,el alsam da oluyormu ve birde oluyorsa lütfen izleyeceğim yolu yazıverirmisin

evet oluyor ben yeni 2 el mersedes vito otamatik aldım 2500cc ve mtv için maliye ye form ve bir kaç evrak hazırladım ve 2010 ocak mtv den muaf oldum
sıfır alırsan 1600cc ye kadar ötv +mtv den muaf olursun yok alacağın araç sıfır ve 1600cc üzeri olursa ötv öder mtv ödemezsin
yok 2. el alırsan motor sınırlaması olmadan mtv den muaf olursun

teşekür ederim mur 37 abi bu, doblo cornet vs 1900 cc bunlar kamyonet diye geçmesi problem deyil herhalde doğru anlamışmıyım abi

H ehliyeti fotokopisi, aracın özel donanım tertibatına ilişkin projesi, trafikten tescilini yaptırdığın özürlü plakalı işaretli aracın (yani ruhsatta özel tertibatlı sakat arabası yazan) ruhsatların fotokopisini ve MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ İSTİSNASI BİLDİRİM FORMU hazırlayıp maliyeye başvur. MTV muaf olur.

mrh.benimde bir sorum olacak.benim % 93 raporlu 9 yaşında kızım var.2300 cc 2000 model aracım var.mtv si çok yüksek.yeni araçta alamam bu aralar.bu arabayı kızım üzerine satış yapabilirmiyim.yaparsam MTV den muaf olurmu.birde aracı ne kadar süre sonra satabilirim.cevabınız için tşk.

%90 ve üzeri raporu olan kişi adına tescvil edilmiş ya da özel donanıma sahip şekilde tescil edilmiş araçlar MTV'den muaftır. Bunun için yapılması gereken şey MTV muafiyet formunu doldurmak ve vergi dairesine başvuru yapmaktır.

Not: Konu Maliye'nin 21 seri numaralı tebliğinde düzenlenmiştir

sayın OturanBoğa 2,elde alacağımız arabada doblo vs..ruhsattta kamyonet yazmasının sakıncası bir problemi oluyormu yapacağımız ilemleride özetleyebilirmisiniz ,

Üst Alt