Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%94 raporum ve B sınıfı ehliyetim var. Araç alsam kullanabilir miyim?

LAYNO

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
benim %94 ağır özürlü evet sürekli raporum var. ötv evet yazıyor arkasında...
benim sormak istediğim soru; benim b sınıfı ehliyetim var. normal bir şekilde araba kullanıyorum.. bu raporla alcağım arabayı ben kullana bilirmiyim??

Hayır, sen kullanamazsın. 3. dereceye kadar yakınların kullanır.

Heyet raporunda tam olarak ne yazıyor. özel tertibatlı araç veya otomatik vitesli araç kullanırmı yazıyor. öyle birşey yazmıyorsa siz araç kullanamazsınız. Ve hastane raporu sizin daha önce b sınıfı ehliyet almış olduğunuz trafik tescil kuruluşuna yazı yazarak ehliyetinizin iptal edilmesini talep eder.

Heyet verdiği raporlar konusunda başka birimlere bilgi mi veriyor ?

hastaneler ilk defa ehliyet alacakların ve ehliyeti olup ta araç kullanamayacak olanların listelerini trafik tescil kuruluşlarına gönderir.

diyelim ki benim b sınıfı sürücü belgem var ve ben psikolojik tedavi görüyorum. ve tedavi sonuç vermiyor. psikolojik sorun sürekli. bu sorun ve benzeri sorunlardan dolayı sana tanı koyan hastane daha önce almış olduğunun ehliyetin iptali için tecil kuruluşlarına ehliyetinin iptali için yazı yazar.

Türkiye'de böyle bir sistemin olmadığını siz nereden biliyorsunuz. Ben Trafik Tescil Şube Müdürlüğü devir masasında çalışıyorum. Yan tarafımda ehliyet kısmı var. Daha iki gün önce bizzat onlara da sordum.

İlk defa sürücü olamaz ve daha önce ehliyeti olup ta sürücü olamaz raporu alan kişilerin isim listeleri il sağlık müdürlüğü kanalıyla trafik tescil şube müdürlüklerine gönderilir.

Oradaki görevli kişilerde kişinin bilgilerini kontrol eder ve dahi önceki ehliyetini hangi ilden almışsa o ile yazı yazılır. o ildeki trafik tescil ehliyet bürosuda mernisden (nüfus adres birimi) kişinin adresini tespit edip karokol vasıtasıyla tescil büro ehliyet kısmına gitmesini ister.

şahsın ehliyetinin iptal olacağını, isterse il sağlık müdürlüğü kanalıyla tekrar daha üst bir hastaneden olumlu rapor aldığı taktirde ehliyetinin iptal edilmeyeceğini söyler.

bilmem anlatabildim mi.

Üst Alt