Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9200 pirim günü ve 25 yıl hizmet süresi ile emeklilik şartlarım emekli aylığım!?

omer6464

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar
% 45 ağır uyku apnesi ve tek gözde keratakonus rahatsızlığondan dolayı engelli raporum var

1993 sgk girişim var. sgk prim günüm 9200
29 yıl hizmetimi tamamladım yaşı bekliyorum.

vergi indiriminden yararlanınca otomatikmen günüm ve primim dolu olduğu için malulen emekli oluyorum.

sormak istediğim malulen emekli olunca maaş düşüyor mu veya ne kadar fark oluyor diğer yandan normal şartlarda emeklilik günüm geldiğinde maluliyet kalkıp normal emekli olabiliyormuyum

şuan için sgk sitesinde 6200 tl sigorta maaşım gözüküyor malulen emekli olduğumda 6200 tl maaşımda düşme olur mu

belirttiğiniz pirim gün sayısı ve sgk girişi ile eyt yasası çıktığında zaten emekli olabileceksiniz. mevcut raporunuz ile vergi indiriminden de emekli olabilirsiniz ama sgk'nın kontrole çağırma ve yeni rapor isteme ihtimali var. bunlarla uğraşmak gerçekten eziyete dönüşebilir.

her iki durumda da, yani ister normal emeklilikte ister vergi indirimi ile emeklilikte, sgk sitesinde görmüş olduğunuz maaşı alırsınız. herhangi bir düşme olmaz. iki sene önce vergi indirimi ile emekli oldum ve sitede görmüş olduğum rakam ile bire bir aynı maaş bağlandı.

Son düzenleme:
omer6464

6200 tl dediğiniz şu anda aldığınız maaş mı yoksa sgk sitesinden hesapladığınız olası emekli maaşı mı? SGK sitesindeki maaş çok küçük sapmalarla doğrudur.

Üst Alt