Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporumu ve H sınıfı ehliyetimi aldım. Araç alabilir miyim?

prizdirek

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar t11 o.f. liyim %92 özürlü raporla h sınıfı ehliyetimi aldım aparatlı, özel tertibatlı araç satın alabilirmiyim..

hemde en güzelinden alabilirsin:)) hiçbir engel yok heralde:)

raporunuz da engel durumunuzu belirtir donanım ibaresi varsa hemen alabilirsiniz.veya yakınız kullanacak ise aparata gerek yok 1 dereceden yakınlarınızı göstererek alabilirsiniz

rapor sonuç kısmında : hastanın üst extremiteleri sağlam olduğundan hareket ettirici aksanların(debriyej, gaz, fren)pedalların üst extremite ile kullanabileceği biçimde özel tertibatlı düzenlenmiş araç kullanmak koşuluyla H sınıfı ehliyet alabilir." tam olarak yazılan bu. Kişinin özür oranı % 92 yazıyor

buna göre kanunen herhangi bir sorun teşkil edermi arkadaşlar bilgisi olan arkadaşların yorumlarıyla yardımını bekliyorum
bülent bey sizdende beni bu konuda aydınlatmanızı bekliyorum.

Maalesef halen sorun yaşamaktayım abi. şubenin farklı biriminden ehliyeti alırken sorunsuz aldım kursu ve direksiyonda yüksek puanla geçerek, ama aracımı 20.05 tarihinde alıp devletten işlemleri yapıldıktan (mtv indirimi vs. ) sonra ruhsat tescilinde aynı şubenin farklı biriminde özür raporu %92 olması sebebiyle aracı kullanıp kullanamayacağım tereddüt hasıl olduğundan dolayı ilçe sağlık grup başkanlığına bir üst yazı gönderildi ve şuanda beklemekteyim şuandaki bürokrasinin işleyişi normal mi yoksa bir sorunmu var? aracın parasını verdiğim için şuanda hem maddi hemde manevi olarak hayal kırıklığı yaşıyorum izlemem gereken yolun ne olduğunu bilmediğim için (belkide beklemek) bana bu konuda yardımcı olacak kişilerden yapmam gerekenler konusunda yardımcı olmanızı bekliyorum..

İşgüzarlık yapmıllar bence. Ama bir sorun olmaz, merak etme...

inşallah abi bende öyle umuyorum.. sonucunuda buradan bildireceğim. yeni araba alacak olan arkadaşlarda kendileri kullanacaksa özür derecesini %89 dan fazla yazdırmazlarsa bu sorunu yaşamazlar.

sanırım yeni aldın aracı
kdv muafı için mahkemeye başvurdun mu?

aracımın ruhsatını bugün aldım sorunları hallettik nihayet. Ömer arkadaşım sanada teşekkür ederim kdv konusuna sayende müdahil oldum avukatım bugün konuyu inceliyor olacakları burdan sizlerle paylaşacağım..

Hayırlı olsun.

hangi model araba ve kaç motor aldın. KDV ile ilgili haberlerini bizimle paylasırsan sevinirim

iyi günler arabanın modelı ve ne kadara mal oldugunu yazabılırsen cok sevınırz ve kdv olayınıda bızıde bılgılendırırsen gercekten yardımcı olursun bızlere sımdıden tesekkürler

devlet hastanesınden özürlü aracı kullana bilir diye bir rapor alacaksınız. oraporla bırlıkte ehlıyetınızle gıdıp ıstedıgınız yerden sıfır arac alabılırsınız

aracım yeni opel astra 1.6 sport 115 bg. aldığım fiyat 35.500 tl + aparat için 1000 tl ye mal oldu aracı çorlu inan otomotivden aldım satış temsilcisi ersan yılmaz diye arkadaştan aldım sağolsun alımda ve gelişen süreçte çok alakadar oldu..
kdv için çorlu vergi dairesine verilmek üzere avukatım bugün bana dilekçeyi verdi yarın oraya ulaştırıp resmi kaydını yaptıracağım ve gelişmeleri bülent abinin verdiği başlık altından paylaşacağım..

süper murat durmak yok yola devam işleyişi mutlaka paylaş

Üst Alt