Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporu olan kızım adına ötv muafiyetli araç almak istiyorum..?

elfbbs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle yüce Allah'tan tüm özürlülere şifa ve özürlü yakınlarına sabır ve güç temenni ederim.
Sitenizi yeni keşfettim. Bende bir özürlü babasıyım. 2001 doğumlu %92 özürlü raporuna sahip bir kızım var ve kızımı hiç bir şeye değişmeyecek kadar çok seviyorum.

Benim sorum şu: birkaç gündür ötv ve mtv muafiyetli araçlar hakkında araştırma yapıyorum. Benim bir aracım var fakat herhangi bir muafiyeti yok ben şimdi bunu satıp yeni bir araç almaya kalksam;
1- Araç ruhsatı kızımın üstüne mi olacak ?
2- aracı annesi ve ben kullanacağız ruhsatta belirtecek miyiz?
3- Mevcut arabamı satmasam sadece mtv indirimi yapmak için neler yapmalıyım?

Cevaplarsanız sevinirim.
Saygılarımla

1- Evet, ruhsat kızınızın adına olacak ama siz tüm yasal sorumluluğu üstünüze alacaksınız noter beyanı ile
2- Aracı siz ve annesi kullanabilir. Ruhsata "3. dereceye kadar kan ve sıhri yakınları kullanabilir" diye yazdırırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız (aracı kullanırken kızınızın araçta olması şart değil)
3- Aracı kızınızın üzerine geçirteceksiniz, plakayı değiştirteceksiniz, o şekilde tescil ettireceksiniz ve sonra MTV istisnası için vergi dairesine başvuracaksınız. Yani sıfır araç almaktan daha çok işlem olacak! O yüzden, imkanınız varsa sıfır km araç almanızı öneriririm.

yeni aracın plakası engelli işaretlimi oluyor yoksa normal plakalımı?

Benim anladığım kadarı ile normal plaka olacak. Çünkü aracı engelli olan kişi değil yakınları kullanacak.
Eğer yanılıyorsam düzeltin lütfen

ama ruhsat engelli kişinin adına oldugu için engelli plakası oluyor sanırım bilen varsa bizide bilgilendirsin lütfen

Vergi istisnası uygulanan araçların plakalarında sakat damgası olması şart.

kesin biliyormusunuz o zorunluluk geçen sene kalkmış diyorlar

Mrb. Arkadaşlar. Kendi arabam için emniyetten arkadaşlarla görüşmüştüm. Özürlü araba plakasında kesinlikle amplem olması gerekiyormuş. Bu arada 19.750 ytl ilk araba bana şuan 15.250 ytl ye geldi. İmkanı olan arkadaşların bu kampanyalardan yararlanması dileğiyle...

Üst Alt