Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 92 raporla diyaliz hastası babama donanımsız araba alabilir miyiz?

murat255

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
% 92 rapor ve ÖTV siz araç alımı hakkında

Arkadaşlar babam diyaliz hastası %92 ağır özürlü raporu var. raporda 2022 sayılı yasaya uygundur yazıyor. bu raporla ötv siz araba alabilir miyiz
ayrıca arabayı ben kullanacağım özel tertibatlı olmayacak araba. raporda ne yazmazı gerekiyor,
ayrıca babamın E sınıfı ehliyeti de var kullanabilir mi kendi de

şimdiden ilginiz için teşekkürler

lütfen konuya hakim kişiler yardımcı olursa sevinirim .

Babanızın sürücü belgesine dair:
(3) Organ yetmezliğinde;
a) Hayati önemi haiz organlarında dekompanse yetmezliği olanlara sürücü belgesi verilmez.
b) Büyük organ nakli geçirmiş olanlara veya kronik böbrek yetmezliği olup diyaliz tedavisi görenlere, ilgili uzmanın görüşü alınmak suretiyle sürücü belgesi verili
Elinizdeki raporla otomobil alabileceğini sanmıyorum. Ama %90 ve üzeri ibare varsa, bir şansınızı deneyin...
1600 cc motor hacmine sahip otomobili hiç bir özel donanım şartı olmaksızın ötv ve mtv istisnası ile satın alabilirsiniz. Aracın plakasında sakat damgası olur. Aracı 5 yıldan önce satarsanız başta ödemediğiniz ötv'yi ödersiniz. 5 yıl sonunda satarsanız araç için hiç bir vergi ödemezsiniz.
%90 raporlu kişi adına araç alındığında raporlu kişi o aracı kullanamaz.

Teşekkür ederim bülent bey bilgilendirdiğiniz için, bugün galariyede sordum % 90' nın üzerindeyse olur dediler.

Üst Alt