Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 raporu olan abim adına ÖTV indirimli otomobil alım hakkında..?

kanhapı

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
degerli arkadaşlar bir kaç konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var

benim abim %91 zihinsel özürlü sürekli raporu var. 2022 -evde bakım ve yeşil kartı var. biz abimin adına ötv indirimli minübüs almak istiyoruz, fakat minübüsler ticari olarak geçiyor ve de motorları 1600cc üzerinde. bu araçlar için motor sınırlaması var mı
alınan araç abimin diger haklarını etkiler mi
ayrıca minübüs degil de hususi alırsak otomatik vitesli araç alabilir miyiz. yakını kullanacagı icin vede araç dogal olara tertibatsız araç olacak arkadaşlar

birde gecen günlerde fiat bayisine gittim bir ilgisizlik sormayın dagları onlar yaratmış ve şiddetle kınıyorum hususi olara doblo panorama diye bir araç çıkarmışlar sorarsab bizler için ateş pahası araç donanımsız 43500 civarı donanım paket ekledinmi 50000 buluyor ötv düş 36000 civarın da bizim üzerimizden yapılan bu fırsatçılıgı şiddetle kınıyorum bu fiyata ne arabalar var

arkadaşla r hepinizi saykıyla selmlıyor kucaklıyorum cevabınızı ve bilgilerinizi bekliyorum

Zihinsel geriliği olan kişi adına minibü satın alamazsınız. Zira minibüs satın alabilmek için üzerine araç alınacak olan sakat kişinin bedensel sakatlığı olmalı ve bundan dolayı minibüste o kişinin araca binip inmesini sağlayan özel donanım olmalı.

%90 ve üzeri raporu bulunan kişi adına hiç bir özel donanım şartı olmaksızın 1600 cc motor hacmine kadar bir araç satın alabilirsiniz. Araç otomatik vitesli olabilir.

Aracı kimlerin kullanabileceği ruhsata yazılacak ibareye bağlı: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html

bülent bey teşekkür ederim cevabınız için aracı kimin kullanacagı bizim insiyatifimizde yoksa trafiga mi baglı yada noterdenmi hallolacak teşekkür ederim

Bu konuda uygulamalar farklı! Sizin ne yazdıracağınıza bağlı... Şu üç örnek de mevcut:
1- Ruhsatta hiç bir isim yazmıyor, sadece, "3. dereceye kadar kan bağı olan kişiler kullanır" yazıyor (bkz)
2- Ruhsattta, sadece 1 isim yazıyor, onun dışında kimsenin kullanamayacağı not ediliyor
3- Rusatta 3 kişinin adı yazıyor, onlardan başka kimsenin kullanamayacağı not ediliyor.

Sanırım iş biraz şansa kalmış!
Araçta sakatlığı olan kişi bulunması zorunluluğu yok: http://www.engelliler.biz/forum/oze...adina-alinan-araci-kardesi-kullanamaz-mi.html

Tabii en iyisi 1. şıktaki ibareyi yazdırmak..

engelli oto ruhsatı hakkında

arkadaşlar 2 gündür %90 özürlü raporla indirimli otomobil aldım fakat ruhsatta kullanabilecekler hakkında hiç bir ibare yuk hususi özürlü aracı ve engellinin ismi geçiyor araç sahibi olarak bayiye sordugumda bu şekilde olması bizim açımızdan daha iyiymiş acaba bir sakıncası varsa 1.2.3. diye biz kendimiz işletebilirmiyiz trafikte şimdiden teşekkür ederim

Bu haliyle başınıza iş açılır. Trafik müdürlüğüne gidip yukarıda 1 numaralı ibareyi yazdırın yazdıraibliyorsanız...

Rusatta 3 kişinin adı yazıyor, onlardan başka kimsenin kullanamayacağı not ediliyor
bu ifadede istenilen kişilerin adları yazılabilirmi 4 kan bağımdan birini yazabilirmiyim

İsim yazmaktansa, "3. dereceye kadar kan bağı olan kişiler kullanır" yazdırmak çok daha mantıklı.

Üst Alt