Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 oranında raporu olan babanneme arac alımı..?

mulayim59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkdaşlar babannem adına arac almak ıstıyorun arac alcagımız yer vası kararı ıstedı mahkmeye dılekce yazdık hakım hasta bana gelıcek koluna muhur vurcam hastaneye gdıp tekrar rapor alcaksınız falan dedı hasta %91 raporu var nasıl olurda ayagına cagırır raporu zaten 1 aylık yenı alıdıgımız bı rapor

bıde bu gun arac alıcagımız yer aradı mahkemeden taahutname ve mufakatname ile olur dedıler ama sagdece bırıncı derece yakını babam kullanabılırmıs bnm kullanmam ımkansız

lutfen bu ısın yolu nasıldır yardım edebılırmısınız

Hakimler bu konuda akıl almaz derecede ketum! Eğer babaannenizin vasisi varsa ya da kendi kararlarını kendi veremeyecek durumdaysa, hakimi ikna etmeniz şart. Babaannnizi hakim görsün, raporun da henüz yeni alınmış olduğunu söyleyin... dahası yeni rapor alındığı için bir rapor daha verilmeyeceğini de belirtin. Varolan raporu kabul etmeli...
Babaannenizin adına araç alırsanız, bunu siz de babaannnizin 3. dereceye kadar yakınları da kullanabilir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html

abı yazılarını okudum sımdı vası kararı cıkarsa babamın adına cıkıcak bz bu belgeyı arac alıcagımız yere verdıgımde bnde kullana bılcem mı adlıyede bu ıslerle ılglenen bırı once vası cıkarcan sonra kımler kkullancak ona sonra bakıcaz dedı yanı vasi kararı ısı cozuo mu

bide şimdi noterden taahudname ve mufakatname alsak babam adına bn kullanmazmıyım aracı ara alıcagımız yer taahudname ve mufakatname alırsanız sagdece baban kullanır dıo nasıl olcak anlamıs degıl yardımcı olursan cok sevınırım

abı suanda vasi atanmıs degıl bız atamak ıcın gıttık zorluk cıkardıkları ıcın vazgectık baska notere gdıcem ama aracı aldıgımız yer dıokı taahudname ve mufakatname ıle alınan aracta sagdece bırıncı derece kullanır dıo sn kullanamzsın dıo bnde ya abı 3 cu dereceye kadar dıom oda dıo o vası kararıyla olur dıo bunun bı kanun seyı yok mu abı ya

Ruhsata "üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından biri kullanabilir" yazılacak ve aracı sen de kullanabileceksin.

Trafik yönetmeliği madde 53/4:

"Malul, sakat ve engelli tarafından ithal edilen özel tertibatlı minibüslerin tescil belgelerine, araç sahibinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterlerce düzenlenmiş iş aktine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup"...

işte abı onlarda noterden ış aktine baglı olarak istihdam edılen surucu denıldıgınde surucunun sigorta yaptırcakmıs falan falan anlayamadım bu konuyu ama snn soledıklerınıde solucem yanı vası kararı almasakta bn kullana bılırım aracı dımı abı noterden alınan belgelerle

abı sagol bnde ogle dıyorum plazadakı adama hala bana dıo bırıncı derece kafayı yedım pc alıp goturcem gostercem artık bunları elımden baska bsy gelmıo

Üst Alt