Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 Ağır Engelli raporunu uzatmak için ne yapmamız gerek?

eserdem

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Evde bakım parası alıyoruz. Rapor 2 senelik bu sene sonu aralıkta bitiyor. Acaba Ağustosta mı başvurucaz herşey yeniden mi yapılacak.. Hastalıklar kronik yani düzelme imkanı yok ayrıca annem oldukça yaşlı.

eserdem

kronik hastalıkta ağır engelliye nasıl raporu süreli veriyorki.süresiz olması lazım.randevu alıp aralık öncesi yani songunden öncesıne yetişir dersenız ağustosda başvurun.önceden hastane ile konuşun ne zamana randevu verıyolar tahlıl yapılınca ne kdar sürede çıkar bunları iyi öğrenmek lazım.tahlil olmazsa 15 günden daha az bir sürede rapor çıkabiliyor.tahlıl durumunda tahlılın özellıgıne ve sayısına göre rapor 2 ay'ıda geçebiliyor.

eserdem öncelikle geçmiş olsun tekrar rapor bitimine yakın
Hastaneye gidip tekrar yeni bir rapor için başvuruda bulunacaksınız
Aynı işlemler tekrarlanacak bu defa raporda süre şartı olmaya bilir.

Ama yaşlı kadına eziyet değil mi? Kronik rahatsızlıklar için tekrar aynı işlemlerin yapılması

eserdem
Raporun yenilediğinde muhtemelen bu kez sürekli olarak verilecektir.
Raporunu yenileme zamanı içinde yukarıda -mka,arkadaşımızın tavsiyesine göre harekert et,hatta son üç,dört ay kala hastaneye başvur ve randevu al.
Malum yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşama.

Benim annemde 91 engelli 63 yasinsa kronik hastalik butun hastaliklari ve dördüncü raporunu cikaracam artik hastaneler surekli rapor vermiyor malesef bir yillik rapor veriyorlar rapor parasi alabilmek icin

Mka sen adanada yasiyorsun askim tufekci hastanesine bir git yillik yeniletilen raporlu hastalari bir gör istersen sedyelerde geliyor insanlar

yaşlı ve kronik rahatsızlıklar için çok mantıksız.. sırf eziyet.. Alzehimer parkinson düzelmez...

@Fatma hanim

Annenizin psikolojik rahatsızlığı varsa,durumunu kontrol altında tutmak için sürekli rapor vermezler.

Diger hastalıklarda sorun yok bildiğim kadarı ile,onlar sürekli rapor alabiliyorlar,onlarıdan biride benim ve bende yeni aldım ve sürekli aldım.Ankara hacettepeden.

Psikolojik rahatsizligi yok onkolojik seker tansiyon kalp parkinson gorme ve duymadan engelli bu yil sehir hastanesinden rapora götürecem devlet hastaneleri surekli vermiyor adanada

%91 Ağır Özürlü Raporumuz Ne kadar sürede yenilenir?

Hastalıklar kalıcı (demans ve felç) .. Annem ayrıca 76 yaşında neden raporu 2 senelik verdiklerini anlayamadım. Birde rapor Aralıkta bitiyor (22 Aralıkta) hastaneye ne zaman başvurmamı önerirsiniz.

eserdem

raporun ne kadar sürede çıkacagı belli olmadığı için süresi bitmeden 1 ay önceden alabilirseniz güzel olur.

Zaman ne çabuk geçiyor eserdem
Üç ay önceden başvur büyük şehir oralar belli olmaz
Ama kış gelmeden başvursan daha iyi olur kışın daha zor oluyor

Evde Bakım Parası ve Sağlık Kurulu Raporu

Selamlar annem 76 yaşında alzehimer hastası pegle besleniyor yürüyemiyor.. yutması yok %91 ağır engelli raporu evde bakım parası alıyoruz.

Hastalıkları kronik (yani iyileşme şansı yok) ama rapor 2 senelik. Ben ağustosta başvurmayı düşünüyordum. Şimdi ne oldu. Arkadaşlar gerek kalmadı mı? Rapor normal şartlarda aralık sonu doluyor. Evde bakım aylığı alıyoruz.

eserdem

VAr olan raporun sürekli olması söz konusu değil. Bahse konu genelge bundan sonra alınacak raporların sürekli verilmesini söylüyor...

O zaman bu genelgeninde bir amacı bir anlamı kalmamış oluyor. Benim annem gene hastaneye gidiyor ve muayene oluyor öyle değil mi?

Kalem bizim raporu 2 senelik verdiler aralıkta doluyor. Ama annemin hastalıkları kronik alzehimer demans inkotinans yaşlılık %91 ağır özürlü. Genelge çıkmış artık süresiz diye. Genede yenileyecek miyiz?

Alzehimer Hastası Annemin Raporunun Yenilenmesi Mağduriyeti..

Sizin burda yazdıklarınız üzere hastaneye gittim. Bilgi almak için bu raporu nasıl yenileriz diye. Siz demiştiniz ki 3 4 ay önceden git işte bende öyle yapmak için gittim. Bayramdan sonra valideyi götürmeyi planlıyordum. Dediler ki sizin rapor 23.Aralık.2018 de bitiyor. Bu tarihten önce kurula çıkamaz anneniz. 23.Aralık.2018'den bir hafta önce başvurada bulunun deyip geri yolladılar. Yani kurul içinde bir ay sonraya gün verecekler.. 23.Ocak.2018 olacak muhtemelen bizim bakım parası haksız yere kesilecek. Bir ayda raporun çıkması 23.Şubat böylece 2 ay evde bakım ücretini alamayacağım.

Başka hastaneye başvursam olur mu? Bu saçmalık değil mi? Mağduriyet değil mi?
Ya da Bimer'den yazsam faydası olur mu? Saygılar.

Çok fazla ileri tarihlere Gün vermeyen başka bir Hastaneden randevu alabilirsin ..yada raporun bitmesine 1 ay kala randevu alabilirsin ..diyelim raporun 1 ay sonra bitecek şimdiden randevu al Heyet için olduğunu söylediğin zaman yardımcı oluyorlar.Raporun bitmesine 3.4 gün kala Kuruma teslim etsen bile sorun olmuyor.Ayrıca süreli raporlarda Raporun Yine aynı çıkarsa arada alamadığın Maaşları geriye dönük ödüyorlar.Diyelim raporun ağır engelli evde bakım ücreti alıyorsun Ama raporun süreli..olduki yeni raporu süre bitiminden önce yetiştiremedin Ve maaşın donduruldu yeni raporu 3 ay sonra anca verebildin Bu aradaki geçen 3 ayı geri ödüyorlar ..

Yeni raporu bugün teslim ettim..

ağır özürlülük devam.. engel oranı %93 rapor nihayet süresize çevrildi..
23.Aralık.2018 de eski rapor bitiyordu.. Şimdi kesilmeyecek değil mi?

Süresiz olmuş hayırlı olsun
Her yıl uğraşmaktan kurtuldunuz
Hayır kesilmez artık

Üst Alt