Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 ve üzeri engelli adına alınan araçlarda kasko ve sigorta..?

omer44

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Çocuğum 7 yaşında ve %90 engelli. 2 yıl önce çocuğum adına engelli aracı ötv siz olarak aldım. 2 yıldır trafik sigortası ve kasko yaptırıyorum ancak kafamda soru işaretleri var. Ruhsatta "Aracı 1-3 derece usul furuu kullanabilir" yazıyor.

1-Trafik sigortasında sigortalı adı soyadı çocuğun adı soyadı yazıyor. Bu işlem doğru mu?
2- Kasko sigortasında Sigortalı Adı Soyadı ve sigorta ettiren çocuğun adı soyadı yazıyor. Bu yapılan işlem doğru mu?
3- Araç çocuğun adına olduğu için sigorta pirimleri yüksek mi çıkar. Bununla ilgili yapabileceğimiz bir şey var mı?
4- Araçla Allah göstermesin kaza yaparsak trafik sigortası ve kasko açısından ne gibi problemlerle karşılaşırız.

Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Teşekkür ederiz.

omer44

1- Doğru
2- Doğru
3- Bir parça yüksek olabilir, ama bu da bi kural değil. Pazarlık meselesi.
4- Peri/hurda olmadığı sürece engelli aracı olmasının hiç bir farkı yok. Peri olduğunda ise size ÖTV'siz fiyatı ödüyorlar ve beraberinde size aracın trafikten çekildiğine dair yazı veriliyor (böylece siz 5 yılı beklemeden yeniden ötv'siz araç alabiliyorsunuz). Ama bu aşamada kasko şirketleri sorun yapıyor ve size o trafikten çekim belgesini vermemeye çalışıyor...

Merhabalar bende oğlum adına aracı almak üzereyim.Kasko şirketi ( koç ailanz ) en uygunu o verdiği için söylüyorum.Şöyle bir madde var sizce doğrumu?Ne yapmalıyım.

*Engelli aracı klozu*

Karayolları trafik yönetmeliği 53.maddesinde belirtilen araçlar kloz kapsamında olup hasar durumunda üçüncü dereceye kadar bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü (Anne ve Baba) tarafından kullanıldığına dair belge ibrazı gerekmektedir.

Bu şartların yerine getirilmesi dahilinde aracın ilk tescil tarihinden itibaren , 5 yıl içerisinde ağır hasara uğraması durumunda ,sigortalının tekrar ö.t.v indriminden faydalanması için araç,hurda belgeli olarak işlem görecek,araç bedeli ö.t.v düşülmüş bedel üzerinden ödenecektir.

Pert ile sonuçlanan bir hasar meydana gelmesi durumunda Türkite sigortalar birliği tarafından belirlenen araç sigorta bedeli ile,hasarda tespit edilen ö.t.v siz rayiç bedeli arasındaki sigorta bedeli farkına gelen prim,zeyil ile sigortalıya iade edilecektir.

Üst Alt