Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 üstü engelli raporu ile 2.0 motorlu otomobil ruhsatlı minibüs alabilir miyiz?

assassin_gck

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
16
90 üstü engelli raporu ile minibüs alınabilir mi ? 2.0 motorlu otomobil ruhsatlı minibüs alabilir miyiz ? normal arac ve suv engellinin faydasına olmuyor

1.6 üstü alamazsınız sizde abarttıkça abartıyorsunuz.

@assassin_gck,

Araç alımında motor hacmi kısıtlaması yoktur. İstediğiniz hacimde alabilirsiniz. Yalnız fiyat sınırı var. 2024 yılı için 1.590 altındaki araçları alabiliyordunuz. Lakin artık yerli üretim şartı geldi. Türkiye de üretilen 2 litre hacimli minibüs var mı bilmiyorum.

@Polmiks, neyi abarttıgımı anlayamadım? sen de benim gibi 80 kilo engelliyi tekerli sandalyeden kaldır araca bindir araçtan kaldır sonra tekrar sandalyeye oturt, 40 yasında 40 tane fıtığın olsun, ameliyat olmak zorunda kal engelli de seninle evde kilitli kalsın iyilesene kadar da o zaman abartının ne oldugunu görürsün dicem de bu yük cok agır Allah kimseye çektirmesin.benim öğrenmek istedigim engelliyi tekerlekli sandalye ile araca bindirebileceğim otomabil ruhsatlı minibüsler alınır mı alınmaz mı ?

@CaVaLieRe, ford transit custom kocaeli de üretiliyor ama yerlilik oranı nedir bilmiyorum. bir de ötv avantajı ne kadar.

O araçlar ticari kategorisinde satılıyor ve ötv oranları %15 oluyor. Fiyat limitini geçmiyor ise ve bu araçlara mecbur iseniz alabilirsiniz elbette.

Bu konuyu bende merak ettim kastettiği araçlar vitolarin otomobil ruhsatlısı vardı bu tip araçların otomobil ruhsatlı olanları ÖTV oranları muafiyeti nedir hangi muafiyet ten faydalanıyor merak konusu

Assasin sen boyle söyleyenlerin lafına bakma cogu raporlu olanların yakınlari engelli raporunu kendi menfaatine kullandığı için bazı önyargılı insanlar herkesi böyle sanıyor benim abimin 90 raporu var sırf hakkım degil diye arac almayı düşünmedim halk bilmese Halik bilir meselemiz geri akıllılık degil dürüstlük

Üst Alt