Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu kişi adına araç alınırken H ehliyet şart mı?

tako

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar size bişey danışmak istiyorum
benim babam ortopedik özürlü. ssk dan emekli. 67 yaşında. yalnız okuma yazması yok.
ben babama rapor alırsam (%90 özürlü raporu) H sınıfı ehliyeti almadan bu raporla bir araç bayisine giderek ötv ve kdv den muaf özürlü araçı alabilir miyim
yani H sınıfı ehliyeti şartı var mı
almak istesekte babamın okuma yazması yok sınava giremez artı kendis ide sürmeyecek araçı bu şekilde araç sahibi olabilir miyiz

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim ;););)

Hayır,%90 üzerinde ehliyet şartı yok.
Babanızın üzerine araç alabilir ve bu aracı 3.dereceye kadar yakınları kullanabilir.
Ancak belirttiğiniz gibi ötv ve kdv değil,sadece ötv muafiyeti vardır.

ufuk abim o zaman otomobilde ötv % 25 değilmi araçın fiyatından %25 düşürülüp mü satılıyor örnek :100 000 tl lik bi arabadan % 25 i 25000 tl düşülüp 75000 tl yemi satılıyor yanlış anlamadım demi aracın kdv sini ödüyoruz

şu anda sıfır bir araçın mtv si 487 tl yıllık bunuda ödemiyoruz anladığıma göre mtv + ötv ödenmeden %90 sakat raporu ile H sınıfı ehliyeti olmadan babamın üzerine sıfır araç alabilirik değilmi arkadaşlar

Evet. %90 ve üzeri raporlu kişi adına araç alımlarında H sınıfı sürücü belgesi söz konusu değil

Ek olarak 1600 cc ye kadar olan otomobillerde ötv %37,bahsettiğiniz hafif ticari araçlarda ise %10.
Ancak bu oranı giydirilmiş fiyattan doğrudan düşmüyorsunuz,kdv siz fiyattan düşüp kdv yi tekrar ekliyorsunuz.

Üst Alt