Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu kişi adına araç alındığında vasi ataması şart koşulur mu?

nur_y

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
%90 zihinsel özürlü olan kaynımın üzerine indirimli araç almak istiyoruz.

bakım ücretini abisi alıyor ama vasilik için başvurulmadı, araç alırken vasi tayin edilmesi istenir mi.
aracı üzürlü olan kişinin abisinin eşi (ben) ve oğlumun eşi (gelinimiz) kullanabilir mi.

ötv indirimli araç alıp (vasi gerek) engeline takılan varmı acil.....

%90 özürlü olan kaynımın üzerine ötv indirimli araç almak için baş vurduk ve kapora ödedik. vasi olmadan araç alınabilirmi onun kontrolü yapılıyor şu an. vasi olsakta 5 yıl sonra aracı satamazsınız diye bir söylem var dogrumu. öenmli bir neden olmadan satılamaz elinizde kalır araç deniyor.

5 yıl sonra araç vergiden düşer. İstediğiniz gibi satma hakkını kazanırsınız.
Ama vasilikten kaynaklı hakim iradesi alımda bu kadar söz sahibiyse, satışta da benzer bi tasarrufta bulunaibilir! Aklım almıyor ama, işte, bizde erk elinde olan adam ceberrutluk yapmayı hak sayıyor kendine!

bugün ben vasi belgesiyle notere gittim bana noter belgem oldugu halde hakime gidip araç alımı için izin belgesi almam gerektigini söyledi
ben de bayiyi aradım bana başka notere git dedi ve de işlem vasi belgemle oldu
yani satış temsilcisi bunu biliyor noterden notere fark ediyor

ilginç bir durum böyle bir durum yaşayanla başka notere yönelsinler

Aynen! Mızmızlık yapmayacak bir noter bulana kadar dolanmak gerek.

evet bülen abi ben bunu başka yerdede yazdım noterin biri yapıyor evrakları bir digeri sorun çıkarmadan hallediyor inşallah sonunda bir sorun çıkmaz bülen abi birde aracın ruhsatında 1.2.3. diye yazacak 3 ibaresinin olması önemli

Slm Arkadaşlar...

Kardeşim %93 ortopedik ve mental reterdasyon özürlü... Onun adına ötv indiriminden yararlanıp araç almak istedik... 18 yaşını doldurduğundan noterden muvafakatname yerine vekaletname istediler...
Mental reterdasyon %70 olduğu için kaç tane notere gittiysek vasi tayini yaptıracaksınız dediler...Trafik tescil vekaletname yeterli diyor ama noter hastaneye psikiyatriste gönderiyor; o da ehil değildir vekaletname veremeyiz diyor...
Ne yapmak lazım?
Annemi vasi tayin ettirmek gerekiyor herhalde?

Ayrıntılı bilgi paylaşırmısınız benzer durumu yaşanlar?Keyfi uygulamamıdır bu?

Vasi olursa daha güzel olur. Ama , aracın olası tüm hukuki sorumluluğunun raporlu araç sahibine değil xxx kişiye ait olduğuna dair bir taahütname iş görmüyor mu?

Tahhütname falan sormuyor ki noter...Buna vasi kararı gerekir,vekaletname veremeyiz deyip mızlanıyorlar...Herhalde annemi vasi tayin ettireceğiz bülent bey...

Üst Alt