Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu kişi adına alınan aracın kaza yapması sonucu kasko işlemleri..?

blue87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;
Kayınpederimin %90 raporu ile ötv indirimli aldığı, araçla yolculuk yaparken yan kapıdan bize çarptılar ve iki kapısı değişti aracın.
Araç kayınpederimin ,ben ise damatım.Araç kullanımı için benim adıma düzenlenmiş bir belge yok.Aracı satın alırken evrakları kayınbiraderim yapmış ve noterde sorumluluğu kendi üstlendiği bir belge hazırlamışlar.
Öğrenmek istediğim kasko ödeme yapar mı,çünkü aracı o esnada kayınbiraderim değil ben kullanıyordum herhangi bir sıkıntı yaşanır mı ?
Teşekkürler.

yeni çıkan kaskolarda sürücü kısıtlaması yapılarak kaskoya ödediğin fiyat düşük oluyor böyle bir kısıtlama yapılmadan kasko yapılmışsa herhangi bir sorun çıkmaz.araç kullanım için yapılması gereken bir belge yok kayınbirederiniz yaptığı belge aracın sorumluluğunu üzerine almak için kullanım için değil.

Arkadaşlar acil cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.
Kaskoda her hangi bir kısıtlama yok ama kasko şirketi vasi tayin ve velayet belgesinin orijinal halini istemiş.Sizce bunun sebebi nedir ?

Kasko firması yeni mevzuatı bilmediği için öylesi bir talepte bulunmuş. % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına alınan aracı istisnasız herkes kullanabilir. Bu konuda hiç bir kısıtlama kalmadı (eskiden 3. dereceye kadar yakınlar veya iş akdi ile çalışan kişi kullanabilirdi)

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 53. maddesi değiştirildi (Değişiklik / Resmi Gazete Tarihi: 9 Eylül 2011 Sayı: 28049)

Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Üst Alt