Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 özürlü kardeş adına araç alımı..?

kaan_life

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm değerli kardeşlerim benim birkaç sorum olacak konuyu iyi bilen arkaşdaşlarım bana ciddi ciddi yardımcı olurlarsa çok sevinirim yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

SORU1:benim iki tane özürlü kız kardeşim var bunların bakıcısı benim özür oranları %90 ve benim bunları hastahaneye veya oraya buraya götürmeye imaknım kısıtlı aracım olmadığı için.sıfır araç alımında özürlü indirimi olduğunu öğrendim ama detaylarını bilmiyorum araç alımında % kaç indirim sağlanıyor araç üzerinden mi indirim sağlanıyor yada ötv vs den mi

SORU2: araç alımında gümrükten diyelim 30.000 tl'lik bir aracı yurt içinde veya veya yurtdışından ne kadara maal olur ve toplam 30.000 tl'lik araç elime geçene kadar bana ne kadara çıkar masraf falan

SORU3: indirimli araç evrakları için neler gerekli nerelere başvurabilirim şimdidwn tşklerimi sunarım.

Kardeşlerinizden birinin sağlık raporuyla birlikte bir galeriye başvurmanız yeterli.. Aldığınız araçta indirim aracın fiyatına değil fiyata ekledikleri ÖTV ye olur. Bu indirimde Binek araçlarda %37 ticari (doblo, vito,ford transit gibi araçlardan alıp kardeşinizi lift yardımyla tekerlekli sandalyesiyle aracın içine transfer etmek isterseniz) araçlarda %10... İsterseniz Gelirler müdürlüğünün Sakat aracı alımıyla ilgili sorularınıza cevap bulabileceğiniz mevzuata hakim memurların bulunduğu 0 312 415 33 79 numaradanda bilgi alabilirsiniz.. Geçmiş olsun..

Engelli aracı

Sayın Sabeyad kardeş,
Aracının markasını ve özelliklerini vede fiyatını belirtirmisin?

bende arkadaşa katılıp aynı soruyu sormak istiyorum yardımlarınıza şimdidn tşk ederim

arkadaşlar merhaba. siteye yeni üye oldum. %90 zihinsel engelli ablam adına araç satın almak istiyoruz. bu konuda bazı şeyler duydum ama beni tam olarak aydınlatmadı.
mesela şu anda piyasada 26000 TL'ye satılan bir araç için tam olarak bizim cebimizden çıkacak ücret nedir?yani indirimler tam olarak ne kadardır?
bu fiyatın içinde plaka masrafları v.b. şeyler hepsi dahil mi?araç satın alındıktan sonra motorlu taşıtlar vergisi, trafik sigortası, vize gibi işlemlerde de geçerli olacak indirimlerimiz var mıdır?
bu konularda cevaplarınızı bekliyorum.teşekkür ederim

Araç alırken, bayi satış fiyatı (fabrika fiyatının üstüne bayinin kazancı eklenecek sadece) + KDV ile satın alacaksınız. Bir de bunların üztüne plaka masrafları vs. eklenecek ayriyeten.
Sakat olmayanlar için ise (bayi satış fiyatı + %37 ÖTV) + %18 KDV olarak hesap edilir.

Sadece ÖTV ve MTV istisnası söz konusu. Başka bir avantaj yok.

Üst Alt