Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 engelli raporum var. ÖTV indirimi ne kadar olur?

volkan19

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
%90 özürlü raporum var. araba almak istiyoruz. acaba ne kadar ötv indirim yapılır?
almayı düşündüğümüz araba dacia logan mcv.
ikinci el arabada da ötv indirimi oluyor mu?

1600 cc'yi aşmayan otmobillerde %37 olan ÖTV'yi ödemezsin.

İkinci el araçlarda zaten hiç kimse için ÖTV yoktur. Dolayısıyla olmayan bir vergi için sakatlıktan dolayı bir avantaj da olamaz...

peki her sıfır olan her araçta geçerlimi bu indirim.

Ticari statüde olmaması ve 1600 cc motor hacmini aşmaması şartıyla evet, tüm binek araçlarda bu ÖTV muafiyeti var.

Alırken ÖTV ödenmez. 5 yıl kullanıp satabilirsin. Öncesinde satarsan, başta demediğin ÖTV'yi ödersin...

merhaba

merhaba oturanboğa
ötv ödemelerinde %90 ve üzeri engelli birinin öedemediğini ve 5 yıl kullandıktan sonra satabileceğini söylüyorsun değil mi? yanlış anlamadım umarım yanlısım varsa düzeltirsin ve satarken ötv yi ödemiyoruz değil mi?
ben sunu eklemek istiyorum diğer sitelerde ne zaman satarsan sat ötv yi ödediğin söyleniyor benim kafam cok karıstı aydınlatırsan sevinirim...
iyi gunler

Satın aldığınız araç 5 yılını doldurmadan satarsanız ötv ödeyip satabilirsiniz ve yine 5 yılını doldurduktan sonra ötv ödemeden satabilirsin
ayrıca engelli birine 5 yıl içinde de ötv ödemeden satabilirsiniz

Yasa değişti.5 yılını doldurduktan sonra aracı ÖTV siz satabilirsiniz.

arkadaslar cok tesekkurler ben bir haftadır arastırıyorum ama hep çelişkili acıklamalardan dolayı kafam karısmıstı şimdi daha iyi oldu sagolun.....
aracı aldıgımızda sadec ötv ve mtv den mi muhaf oluyoruz birde mtv yi kac yıl odemiyoruz...

araç alımı

arkadaşlar merhaba. siteye yeni üye oldum. %90 zihinsel engelli ablam adına araç satın almak istiyoruz. bu konuda bazı şeyler duydum ama beni tam olarak aydınlatmadı.
mesela şu anda piyasada 26000 TL'ye satılan bir araç için tam olarak bizim cebimizden çıkacak ücret nedir?yani indirimler tam olarak ne kadardır?
bu fiyatın içinde plaka masrafları v.b. şeyler hepsi dahil mi?araç satın alındıktan sonra motorlu taşıtlar vergisi, trafik sigortası, vize gibi işlemlerde de geçerli olacak indirimlerimiz var mıdır?
bu konularda cevaplarınızı bekliyorum.teşekkür ederim.

Üst Alt