Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 derece kifozum ve 18 derece skolyozum var. Askerlik durumum ne olur?

scofield.66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba ,

Bugün Ankara da Atatürk eğitim ve araştırma hastanesinde ortopedi bölümünde doç. dr. Muhammed Nadir Yalçın hocaya muayene gittim. Kifozumun olduğunu biliyordum ama daha önce hiç muayene olmamıştım . Bugün çekilen filmde 90 derece kifozum ve 18 derece skolyozum olduğu ortaya çıktı.Yaşım 25 bu arada . Ameliyatlık bi durumun yok dedi . Spor yap sırt,bel,kol ve bacak kaslarını geliştirmeye bak , vücudun kondisyonlu olsun dedi.
Ayrıca bu şartlar altında polis olmazsın dedi.

Askerlik konusuna gelincede , askerlik şubesinden sevkini iste seni muayene ederler ancak kurul o an ki ruh haline göre durumu değerlendirir şu durumda muaf'da olabilirsin yada seni askerde alabilirler dedi. Benim de kafam karıştı aslında .

Bu değerlere göre askerlikten muaf olabilir miyim acaba ? Yardımcı olursanız sevinirim , şimdiden teşekkürler.

90 derece kifoz ve ameliyata gerek yok mu dedi ?

Hocam baya kifoz ilerlemiş sizin bende 90 derecede oldum bir müddet daha gitmeseydim artık ameliyatım aşırı riskli olacaktı

başka doktora gözükün askerlikten muaf olursun bana muaf olabilirsin dediler ben kabul etmedim gittim yaptım askerliğimi
hatta dilekçe yazdım ankaraya yapabilmek için
muaf olursun o derece ile
benim 64 derecedi muaf oldum

sonra doktorlar iyisin iyi ameliyata gerek yok spor yap dediler ama ameliyat olmam lazım dı biliyordum dinlemediler
malesef spor yapmama rağmen yıllar sonra 90 dereceyi geçti
başka doktora gittim istanbulda 65 derecede iken gelseydin çok az vida takardık ama şimdi boydan boya takarız dediler

hatta biraz daha gelmesen artık ameliyatın aşırı riskli duruma düşer dedi

o yüzden başka bir doktora daha görünün derim

ÇÜNKÜ AMELİYAT DERECESİ EN AZ 60 VE ÜSTÜ ÖZELLİKLE 70 VE ÜSTÜ MUHAKKAK KİFOZ AMELİYAT OLMAK ZORUNDA

90 VE ÜSTÜ ÖZELLİKLE 110 VE ÜSTÜ EĞRİLİKLERDE FELÇ KALMA ORANI AŞIRI YÜKSEK

Skolyoz23

Hocam öncelikle cevabın için teşekkürler. Şöyle bi durum da var ; günlük yaşamımı çok fazla etkilediği söylenemez yani aşırı derecede ağrılarım olmuyor ama tabi sıkıntı çektiğim zamanlar oluyor yani aşırı yol yürüyememe yada ağır bir şey kaldıramama gibi .25 yaşındayım bu zamana kadar extrem bi durumla karşılaşmadım kifozumla ilgili ,derecesini de bugün ölçtürmemin tek sebebi ilerleyen aylarda askerlik ve polislik alımları olacak acaba sağlık yönünden bi sıkıntım varmı olabilirmiyim yada olamazmıyım diye gittim. Bende aslında internetten araştırmıştım belli derecenin üstüne cerrahi müdahale gerekiyo ama ameliyata gerek yok diyince ne bileyim şaştım doğrusu. Olmadı ankarada başka doktorlara gözükeyim bari ne yapayım . Sizin Ankarada tavsiye edebileceğiz bi doktor var mıdır acaba ?

@scofield.66 benim de zerre ağrım yoktu hatta spor yaptığım için millet kifoz olduğumu bile bilmiyordu o derece dik duruyordum

ama nasıl dalgınlığıma geliyordu misal hemen unutup eğik duruyordum
yürüme de vs hiç sıkıntı yok yorulmak neodir bilmezdim ama işte 64 derecem oldu 90 derece yıllar sonra

artık sıkıntı olmaya başladı görsel olarak hemen gittim istanbula orada saolsun bir doktorla tanıştım hayatımı değiştirdi işi gücü rast gelsin

ankarada tanıdğım yok malatya ve istanbulda var önereceğim baba diyebilecek kadar güvendiğim ve inandığım kişiler başka yerde yok hocam araştırın hocam bir tek doktora güvenmeyin en az iki üç doktara görünün bakın neler diyorlar

Skolyoz23

Öyle yapacağım hocam ilerleyen zamanlarda gazi hastanesine gideceğim orada da bi doktorla görüşeceğim artık .

Skolyoz23

Merhabalar Kifoz için hastanede bir ortapedi doktoruna göründüm senin kifozun cerrahi sınırlar içinde değil ve bunda bişey Yok dedi ben ise geceleri zor yatıyorum sırtım biber sürülmüş gibi yanıyor ve ağrıyor Allah rızası icin ne yapayım saygılar sunuyorum

Ozankifoz

Ya ölçümü yanlış yapmışlar ya da 90 derece kifoz için "bişeyin yok" diyen doktor uçmuş...

Askerilik Şubesinden Hastaneye Sevk Hakkında

Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz günlerde sağlık sorunu sebebiyle askerlik şubesinden hastaneye sevk işlemi istedim. Neyse aile hekimliğinden , devlet hastanesine sevki verdiler gittik muayene olduk, sonuçları sağlık kurulundan aldım ama sonuca itiraz etmek istediğimi belirttim.

Oradakiler de sağlık kurulu raporuyla tekrar askerlik şubesine git seni başka hastaneye sevk etsinler dedi. 31 Mayıs tarihinde askerlik şubesinden sonuca itiraz ettim , dilekçe falan doldurduk . Bana dediler ki itirazın sağlık bakanlığına ne bi yere gidecekmiş oradan sonuç geldikten sonra biz seni arayacağız dediler ama ne arayan var ne soran . Yarın itibariyle 2 hafta olacak , arıyorum ama açanda yok ne yapmam lazım ?

OturanBoğa

Hocam il sağlık kurulu başka bir hastaneyi belirlemiş . Geçen cuma askerlik şubesinden aradılar evrakların hazır gel diye neyse bu pazartesi gittim aldım salı günü de ankara hastanesinde film çekildi ve bana ortopedi heyetinde ki doktor aynen şöyle dedi '' bize göre sen askere elverişlisin eee peki kifoz derecem kaç raporda yazmıyor dedim . Biz onu bilemiyoruz sen evraklarını sağlık kuruluna git ver dedi. Yav dedim kardeşim biz buraya kifoz açısını ölçmek için geldik ne demek bilemiyoruz falan filan derken doktor bana sen radyoloji uzmanın yanına git raporda trokal kifoz olduğu yere derecesini yazsın dedi . Gittik yazdı ki ne göreyim 60 dereceden küçük. Anlamadım gitti 30'da 60 dereceden küçük 59 da neden tam değerini yazmıyorlar ki ??

Yani abi senin anlayacağın olayın başlangıcı şöyle oldu. omurilik eğrili olduğunu zaten biliyodum . Ben kişisel olarak ankarada atatürk hastanesine gittim ölçtürmek istedim aylar önce , doktorlar bana 90 derece kifoz 18 derece skolyoz dedi. Da ha sonra aradan zaman geçti askerlik tecili bitti hastaneye sevk falan istedik , şubeden beni eski hava hastanesine yolladılar ölçümler yapıldı bu seferde 54 derece kifoz 8.5 derece skolyoz dendi . Rapora itiraz ettim işte üst kurulu hastaneyi belirledi . Yukarıda yazdım ankara hastenesine gittim orada da 60 derecen küçük ve 5 derece skolyoz dediler.

3 farklı hastane ve 3 farklı rakamlar var. Hiç birinde malesef ortak bir payda da buluşamadık ve bana elverişlidir raporunu verdiler. İnsan artık art niyet aramaya başlıyor bu durumda ne yapacağım bilmiyorum.. Ve ben şu anda gazi yada hacettepeye gidip tekrar ölçüm yaptırsam yine farklı sonuç çıkacak bak gör .:(

scofield.66

bu durumda mecburen askere gideceksin ve sonra istersen orada yeniden hastaneye sevk isteyeceksin.

Üst Alt