Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%89 Engelli kardeşim Çalışabilir raporu alırsa evde bakım-2022 kesilir mi?

baydin

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Kardeşim 25 yaşında %89 engelli raporu var. Zihinsel ve bedensel engelli getir götür işi yapabilir, denileni anlıyor ve konuşması da tam düzgün olmasa da konuşabiliyor ve illa memur olmak istiyorum diye tutturdu. Bu sene e-kpss kura kayıt yaptırayım dedim ama çalışabilir raporu isteniyormuş. Bu engeller doğrultusunda çalışabilir raporu alabilir mi?
Ayrıca 2022 ve bakım parası var, çalışabilir raporu alırsa ve atanamazsa 2022 veya bakım parası kesilir mi?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

baydin EKPSS kura kaydı için elinizdeki rapor kafi. yeni bir rapora lüzum yok şu aşamada. başvurunuzu elinizdeki raporla yapabilirsiniz.

alacağı yeni bir engelli sağlık kurulu raporunda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olmazsa aldığı evde bakım aylığı kesilir. ki böyle bir durumda en geç 15 gün içinde sizin bildirmeniz gerekmektedir. agır özürlü olmayan bir engelli sağlık kurulu raporu alırsanız bunu en geç 15 gün içinde evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır.
o yüzden EKPSS için yeni rapor almak yerine elinizdeki raporla başvurun. raporda % 40 ve üstü oranın yazması kafidir başvuru için.

% 70 altında yeni bir rapor alınırsa bu da 2022 aylığının azaltılmasına yol açar. rapor oranı %40 altına düşmediği sürece 2022 aylığı rapordan dolayı kesilmez. ama rapor oranı % 70 altına düşerse, bu yeni raporu 2022 aylığı için başvurdugunuz vakfa(SYDV) bildirmek durumundasınız. bidlirimden sonra 2022 aylık mktarı % 40-69 engelli aylığı seviyyesine düşürülür, aylık azaltma yapılır. tabi öncelikle de hane geliri sorgulanır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında değilse 2022 aylığı tamamen kesilir. 2022 aylığı gelir hesabına alınan evde bakım aylığı da dahil edilir.

özetle yeni rapor aldığınız takdirde karar ne olur bilemeyiz ve kestiremeyiz. bu bahsettiğim değişiklikler olduğunda 2 aylık da rapordaki yeni kararlardan dolayı etkilenebilir. böyle bir riske girmeyin derim.

elinizdeki raporla kuraya başvuru yapın.
atama olduktan sonra kurum çalışabilir durum raporu isterse o zaman bakarsınız. ama isteyeceklerini sanmam.

Ciddi sıkıntı çıkacağını ZANNEDİYORUM. Bakıcı aylığı bildiğiniz gibi yeme-içme, giyinme, kendini ifade etme ve tuvalet gibi iytiyaçlarını giderme de başkasının yardımına ihtiyaç duyan kişiye verilir.

Hem bakıma muhtaç diye bakana aylık bağlanacak sonra memur olma fırsatım doğdu hadi memur olayım denecek. Bunu nasıl izah edersiniz . BENCE bakıcı aylığı ve 2022 muhtaç aylığı alıyorsanız hiç karıştırmayın. EKPSS atanamayıp bakıcı aylığını da kaybetme riski var gibi geliyor.

Üst Alt