Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 raporlu kardeşim adına yurt dışından araç almak istiyorum?

dizzy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar;

benim kardeşimin gözleri görmüyor %100 bedenını kullanma raporu %85'dır.
biz kardeşimin adına almanyadan araba alıp getırmek ıstıyoruz ve dusunuyoruz size soracagım sorular sunlardır ;

1-Araçı biz kendimiz gümrükten geçire bilmemiz için hangi belgeler gereklidir.
2-Araç illa sıfır km mı olmak zorundadır 2 el getiremeyiz mi ?
3-araçi bizzat gidip almak istiyoruz biz gümrükten geçirirken hiç bir problem olabilir mi ?
4-sakatlık oranı %90 üstü felan yazıyor yanı benım kardeşimin %100 görmüyor o yuzden %100 sakat mı oluyor ama bedenini kullana bilme oranı %85dır.
5-hangi araçları getıre biliriz motor hacımı en fazla kaç olmadır.
6-Getirilen araçın ruhtası binek olmak zorundamı caddy gibi araba alamayız mı ?

şimdilik merak ettigim şeyler bunlar sizinde katmak istedikleriniz varsa çok memlun olurum simdiden cevaplarınız için çok teşekkur ederim.

kardeşiniz adina vergi indirimli araç getiremezsiniz tüm vucut kaybi orani %90 ve üzeri olmasi lazim yada ortapedik sorunu olup h sinifi araç ehliyeti alinmasi lazim gözede h sınıfı ehliyet verilmiyor malesef ayrica iki güzün tamamen kayip olmasi durumunda hastalik orani %100dür lakın bunun tüm vucut kaybı oranı %85dir asl olan budur .. buda malesef yetmiyor ötvsiz araç getirmenize...

Kaldı ki görmeye dair %90 rapor olsaydı dahi yurt dışından araç getirtemezdiniz; ancak yurt içinde alabilirdiniz...

ya benim anlamadıgım konu şu benim kardeşimin gözü %100 görmüyor ama neden biz onun adına araba getiremiyoruz ?
vucudunu kullanamama oranı mı %90 ustu olması lazım benim anladıgım kadırıyla sakatlıgı %90 ustunde olması lazım benimde kardeşimin gözü %100 :S
bana birisi aciklayici yardımcı olabilir mi ne yaparim nasil yaparim ...

arkadaşim yazdim ya gayet açıklayici iki gözüde kör olsa bile %85dir görme kaybi %100 dür ama bunun rapor oranı %85dir hiç birşekilde bişey yapamazsiniz ...bülent abide yazmiş %90 olsa bile (bu imkansiz gözden) olmuyormuş

pekı biz ötvsiz suan araç alamazmiyiz biraz bilgi verirmisiniz ?
yurt dısından degılde yurt içinden araç için hiç şekilde yararlanmamız sözkonusu degil mi ?

%90 üzeri rapor yoksa, vergi avantajlı araç mümkün dğeil sizin için.

Üst Alt