Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 Zihinsel engelli erkek çocuk hem anneden hem babadan ayrı ayrı maaş alabilir mi?

Mete1453

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba
Benim kuzenim rahmetli babasının maaşını 2009dan beri alıyor. Babası 2000 öncesi SSK emeklisi.
Çocuk geçen sene annesini kaybetti anneside 2000li yılların başında emekli sandığından emekli oldu.
Çocuğun üzerinde vasi tayini var. SSK zamanında hastaneye sevk edip raporlardan sonra babasının maaşını bağlattı.

Sskya başvurursa annesininde maaşını alabilir mi?
Bir sorum daha Tekrar rapor almak için hastaneye mi gitmeli. Yoksa ilk verdiği rapor yeterli mi ?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler

@Mete1453 ilk rapor geçerli olur yenisine gerek yok . Kendi geliri ve maaşı olmadığından babasından yetim aylığı aldığı ve ayrı kurum olduğu için annesinden de yetim aylığı alır diye tahmin ediyorum .

Ankara Mithatpaşa caddesin de bulunan Emekli Sandığı merkezine özel kargo ile başvuru dilekçesini göndersin . İşlem ve yazışmalar biraz uzun sürüyor .

Başvuru dilekçesine sağlık raporunun aslı gibi mühürlü fotokopisini ( hastane sağlık kurulu çıktı olarak veriyor ) , annenin TC nolu vukuatlı nufüs örneği ( nufüs müdürlüğü veriyor ) , var ise annenin emekli sandığı numarasını eklesin . PTT de zarf ve evrak kayıbı çok olduğundan özel kargo şirketi ile göndersin .

-DORLION-

evet ikisindende alır yetımı ama birinin tamamı birinin birazını dıe biliom.ayrı kurum oldugu için iki kurumdanda gereklı belgelerı alıp yollasın özel kargoya gerek yok ptt ile iadeli taahhütlü yollayınca da oluo ordan posta takıp nosu verıolar netten posta nerde yerıne vardımı dıye takıp edebılıon yerıne varınca alo 174 ü arayıp durumu sölesınler onlar gelışmelerı bildiriolar 1 ila 3 ay sürebilio işlemler ve başvurudan ıtıbaren bırıkmıs maaşlarıda alıo.burda engellının vasısı kımse o ılgılenıversın

@-mka teşekkür ederim , az olandan çok , çok olandan az kısımını alır diye biliyordum emin olamadığım için yazmadım .

Kişi vefattan önce engelli ise ve vefat tarihi 5 yılı doldurmamış ise toplu ödeme yapılır . Vefat 5 yıldan önce ise başvuru tarihi dikkate alınarak o tarihten itibaren ödeme yapılır .
.

Çok sağolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için. Teşekkür ediyorum sizlere

@Mete1453 göndereceği evraklara SGK İL MÜD. den yetim aylığı aldığını gösteren belge veya maaş bordrosu da eklesin :)

Yazışmalar sonrası istenen belgeler olursa ek dilekçe adı ile tekrar gönderimde bulunur . Vergi dairesi , Muhtarlık , Ziraat tarım belgesi ve Tapu dairesinden bir ihtimalle mal varlığı yoktur belgesı isteyebilirler .

Tamamdır büyüklerime özellikle teşekkür ediyorum. Sizede yardımcı olduğunuz icin ayrıca teşekkür ediyorum

Erkankss mal varlığı derken kayıtlı geliri olup olmadığına bakılıyor . Kira veya kazanç getiren işi varsa vermiyorlar . Aslında bana da sacma geldi , tapuya vergi daıresıne ve Tarım Hayvancılığa gidip evrak alması .

Bende baktım mal varlığı yetim aylığı almaya engel değilmiş
Kira geliri filanda zannetmiyorum yetim aylığına engel olsun engelli raporu olanlar için

Üst Alt