Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 rapor verdiler. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

bulut06

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar heyet bana %80 verdi ben ötv den muaf olmak için başvurmuştum ayrıca raporda tedaviyle çalışma olanağı vermeyen yazıyor
raporun en altında
DİĞER: yazan yerde ise 2022 SAYILI KANUN VE TÜM ÖZÜRLÜ HAKLARINDAN YARARLANABİLİR yazıyor

bu durumda ben araç alabilir miyim ?

Hayır ÖTV muafiyetinden faydalanamazsınız.
ÖTV muafiyeti için özel tertibat gerektirecek şekilde bedensel engelli olmak ya da diğer engel türlerinde 3.dereceye kadar yakınlarının kullanımına açık olarak alınacak araç için %90 ve üzerinde rapora sahip olmak gereekiyor.
Sizin engeliniz bedensel olmadığından ancak %90 ve üzeri rapor alabilirseniz ötv muafiyetiyle araç alabilirsiniz ve 3. dereceye kadar yakınlarınız kullanabilir.

Yardımınız için teşekkür ederim fakat çok morelim bozuldu 80 ile 90 arasında ne kadar bir fark var ki anlamadım gitti ben araç kullanamıyorum çocuğumun ehliyeti var acil ihtiyaçlarımıza koşturur diye almak istiyordum fakat aradaki 10 puan yüzünden ben yararlanamıyorum ikinci elde alırım ama işte ikinci eldede sorun çıkabiliyor niyetim sıfır km fiyatı uygun bir araba alıp sorunsuzca uzun seneler binmekti inşallah yenilenecek olan yasada bununla ilgili bir düzenleme vardır

Merhaba.
Dediğiniz gibi %80 ile 90 arasında fazla bişr fark yok.
Doktora araç alımı için başvuracağınızı ve %90 ve üzeri oran gerektiğini söylerseniz belki yardımcı olabilir,şansınızı deneyin isterseniz.

araştırmalarıma göre -h- ehliyetin varsa ve otomatik vites ötv siz almak istiyorsan devlet hastanelerinden -özel tertibatlı araç kullanabilir -heyet raporu alırsan yüzdelik oran nın kaç olduğu önemli değil.ama özürünün -özel tertibatlı araç kullanabilir - kategorisinde olması şart.örneğin sağ ayağında özür varsa gaz pedalı nı sola geçirmeden arabayı kullanamazsın.sol ayağın özürlü ise zaten gaz pedalı sağda olduğu için bu raporu heyet kesinlikle vermez.

Üst Alt