Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 76 rapora rağmen askere alınmak!?

bluenight

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 2015 yılında % 76 oranında alınmış bir engelli raporum var. Rapor süresiz.
Hastalıklarım % 60 nefrotik sendrom , yüzde 34 orta derece sensör işitme kaybı ve % 9 miyop göz olarak.
Özel bir bankada çalışmaktayım. Herhangi bir fiziksel engelim yok. Aynı zamanda lisans mezunu olmak için 1 dersim kaldı. Şimdi bedelli var diye bozdurmak istiyorum tecilimi .

Muayene olduğumda eğer askerliğe elverişli verirlerse bedelliye çevirmeyi düşünüyorum. Ancak elverişli verirler diye de bir yandan çekiniyorum . Sizce muaf olma durumum nedir ?

Bilgilerinizi rica ediyorum. Vereceğiniz cevaplar için de şimdiden teşekkür ederim.

bluenight

Nefrotik sendrom muafiyet sağlar: "D) 1. Yapılan tedavilere rağmen düzelmeyen, sistemik arteriyel hipertansiyon ve ödem, hiposerinemi, böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk gösteren, kronik glomerulonefritis, kronik pyelonefritis, nefrotik sendrom, üremi sendromu gibi her türlü nefropatiler."

Kardeşim, %76 engelim var diyorsun ne askerliğinden bahsediyorsun ?

Öyle birşey imkansız, askerlik sebebi ile tazminat almak istiyorsun sanırım iş yerinden ayrılıp ama öyle bi durum imkansız yani

Yok hocam işten ayrılmayı düşünmüyorum. Tam tersine askerliğe gidersem işten çıkma korkusu yaşyorum. Çünkü 3 senedir bankada çalışıyorum.

OturanBoğa
Bülent abi bilgi için teşekkür ediyorum. Yanlız kafamda takılan bir konu var. Nefrotik sendrom olmasaydı ve % 34 orta derece işitme kaybıda tek başına muafiyet sağlar mı ?

bluenight

Bu işitme kaybının düzeyine bağlı. Aşağıdaki haller muafiyet verilmesini sağlar:

"B) 1. Bir kulağın fısıltı sesini 3 m ve daha uzak (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 m ve daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ila 2 m (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu fıkranın değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır.).
4. İşitme kuvvetini bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte, her iki kulakta 4000 Hz veya daha yüksek frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.

D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 m ve daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek derecedeki sağırlıkları."

Abi değerlerle ilgili bilgim yok maalesef. 2015 de raporu aldım orta dereceli sensorital işitme kaybı yazıyor karşısında % 34 yazıyor raporda. Ama kaç Db falan bunları bilmiyorum. Belki teknik olarak muaf verilir veya verilmez diye tahminde bulunursun diye düşünmüştüm. Tekrar bilgilerin için teşekkür ediyorum.

Lisansı bitirmene 1 dersin kalmış.
Benim zamanımda bana lisansı bitirmeden gel yoklamaya gir, şu an lise mezunu statüsündesin. Er olarak askerliğe elverişli değildir kesin alırsın demişlerdi. Ama lisans bittikten sonra gelirsen yedek subay olarak askere alma ihtimali var diye söylendi bana.
Ben de daha lisansı okurken hemen gidip o işi halletmiştim. Benimki ortopedik yalnız.

hocam merhaba, seninle aynı işlemi ben de yapmayı düşünüyorum. yüksek lisans tecilimi bozdurmak için dilekçe verdim. benim de %41 raporum var. Nörojenik mesane hastasıyım tak kullanıyorum, acaba muaf olamama durumum olur mu çok merak ediyorum.

Üst Alt