Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 raporu olan, 12 yaşındaki çocuk adına ÖTV indirimli araç alınabilir mi?

veda

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
mrb. arkadaşlar bi arkadaşımla ilgili bir sorum var bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum arkadaşımın bir oğlu var 12 yaşın da ve %70 engelli raporu var arkadaşım oğlunu hastaneye götüre bilmek için ötv den muaf araç almak istiyor ama galericiler 18 yaşından küçük olduğu için alınamıycanı söylüyor alınabilmesi için % 90 rapor olması gerektiğini söylüyor bu konuda ne yapılası gerek cvplar için şimdiden herkese teşekkür ederim.

Evet söylendiği gibi H ehliyet elmak için de yaş sınırı var. öncelikle yaşını doldurup ehliyet almalı sonrasında alacağı özel tertibatlı aracı çocuğu kullanabilir. 18 yaş altı %90 raporlu için nasıl işlem olur bilmiyorum ama 18 yaş üstü %90 raporlu birinin alacağı 3. derece şahıslara adar kullanılabilmektedir diye biliyorum

yani arkadaşım oglunu hastanelere götürmek için araç alamaz öylemi

%90 ve üstü rapor olmadıkça olmaz. Doktora götürdüğünü diğer bürokratlar ne bilsin. Prosedür ne ise ona bakarlar.

Hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum: Bazı illerde belediyelerde özürlüler idaresine başvurduğunuzda hastaneye götürüp getirebileceğiniz araç tahsis edebiliyor. Randevulu sistem olduğu için acil durum dışında işe yaramıyor.

Ya raporu %90 alacaksınız(yaş sınırı yok ki son bildiğim mevzuat en düşük yaş 7 demişti - sonra alt sınıra çekildi mi bilmiyorum)
ya da belediyeden yardım isteyeceksiniz.
başka türlü bildiğim yok.

Üst Alt