Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yüzde 70 engel raporum var şuan lise sonum 2 yıl üniversite okuyup ekpss den atansam 2025 gibi işe başlasam kaç yılda emekli olma hakkına sahip oluyorum bir de yaş bekliyormuyuz yoksa gün dolunca direk emekli oluyor muyuz
%60 üstü olduğu için malülen emekliliğe başvurabilirsin şartlarını oturtursan ama tavsiye etmem çünkü başka bir işte çalışamazsın. Ancak sgk sız çalışabilir yada kendi işini yapabilirsin (şirketi başkası adına kurman gerek)
Engelli olduğun için yaş beklemiyorsun, sgk prim gününü ve hizmet yılını doldurursan yaş beklemeden normal emekli olup başka bir işte tekrar çalışabilirsin. Hem emekli hem çalışma ücretini alırsın.
2025 de iş başı yaparsan da; 15 yıl 3960 gün den emekli olabilirsin %70 oran ile.
** Daha bilgili abilerimiz yanlışım var ise düzeltebilir.
Merhabalar 19 yaşındayım kanserden dolayı yüzde 70 süresiz raporum var daha önce hiç sigorta başlangıcım yok şuan engelli maaşım var ben sigortalı bir işe başladığım da kaç yaşında ve kaç prim günü ile emekli olabilirim bir de vergi indirimi vesaire oluyor mu ne işe yarıyor
İki Orta bir Ağır diye ben mi dedim? Dediysem karıştırmış olmalıyım. Doğru olan, SGK Hastalık Listesi'ne göre (en son madde) iki Hafif'in Orta sayılacağıdır:
"3. Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir."