Merhaba Zeynep hanım,
Bu konuda size kendimi ve benim ailemi göstermek istiyorum. İlk ameliyatımı 1,5 yaşındayken geçirmişim arkasından bir sürü ortopedik ameliyatlar ve başka sağlık sorunları. Doğduğum günden bu yana tedavimin takibi hiç aksatılmadı, ailem sürekli araştırdı, böbreğimdeki rahatsızlığım için bitkisel tedaviye başvurdular ve işe yaradı. Fizik tedavilerim yaptırıldı ve eğitimim hiç aksatılmadı. Sürekli üniversite okumam için teşvik edildim ve iki üniversite bitirdim. Cok zorlu bir sürecti ama ailemin sürekli desteği ile başardım hala da mücadeleye devam ediyorum. ( Bu arada benim seviyemdeki spina bifida hastaları cihazsız yürüyemezken ben yürüyebiliyorum, bunu çocukluğumda yapılan fizik tedavilerine borçlu olduğumu düşünüyorum).
33 yaşındayım ama bu yaşıma kadar ailem bir kere bile önümde veya arkamda hakkımda özürlü/engelli/sakat gibi kelimeleri kullanmadı. Bana her zaman söyledikleri şey; sen normalsin, senin diğerlerinden fazlan var eksiğin yok. Olumlu özelliklerimi (yeteneklerimi) övdüler. Hastalığımla ilgili olumsuzluklar için ise herkesin katlanması gereken zorlukların farklı olduğu bunun da benim zorluğum olduğunu söylediiler ben de böyle kabul ettim.
Sözün kısası yapacağınız 3 önemli şey var: 1.fizik tedavisini kesinlikle aksatmamak 2. çok iyi bir eğitim alması için teşvik etmek 3. asla onun hakkında engelli/özürlü/sakat gibi sıfatlar kullanmamak.