Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%68 raporumla malulen emekli olabilir miyim?

kosovali2

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhaba ıyi günler yüzde 68 vergi indirimi belgem var bu belgeyle malulen emekli olurmuyum

Sağ elle sağ ayak

%71 vergi indirimim vardı malulen emeklilik için başvurdum, tekrardan üniversite hastanesine sevk ettiler 6 ay dan beri emekli olmaya çalışıyorum.Engelli emekli daha çabuk olabilirsiniz sanıyorum.

Malulen emekliliğin vergi indirimi ile hiç bir ilgisi yok.

Sağ elimi kullanamiyorum sag atagim kisa bide kasilma var cetvele ben baktim cikartamadim sizde benim icin bakarmisiniz

Sag ayagim kisa fazla ustunde kalamiyorum merdiven zorla cikiyorum

Teşekkür ederim

Kaba ve beceri kaybın var ama

Yanı sağ kolum yok derecede kullanamıyorum ayağım yara bile olsa kasılmadan dolayı destek siz yuruyemiyorum

Buna rağmen mi malul sayilmam

Daha önce bi tanıdığım sag ayağına basamıyordu sag eli engellidi malul oldu

Bide sag elimle ayağımda ustemsiz hareketler mezcut

Yanı kırık cam olsa elim bırakacağı yerde sıkar

Lütfen yardım

@OturanBoğa
ben malulluk cetveline baktim cikartamadim sizde benim icin bakarmisiniz
Sag elimi hic kullanamiyorum
Sag ayagim kisa fazla ustunde kalamiyorum merdiven zorla cikiyorum

Malulluge uygunmmu

Kelebek hanım ben sag kolumu omuzdan parmaklara kadar hiç bir şekilde kullanamıyorum malul sayilirmiyim

kosovali

Maluliyet cetveli'nde malul sayulmacak Ağır düzeyde çalışma gücünün şartları şöyle sıralanmış:

"ÜST EKSTREMİTE VE KENDİNE BAKIM AKTİVİTELERİNİN SAĞLANAMAMASI:
İnce ve kaba hareket becerilerini efektif yapamama, her iki üst ekstremite fonksiyonlarında ciddi kayıp sonucu, kişinin etkilenmiş ekstremiteleri kendine bakım veya günlük yaşam aktivitelerinde kullanamadığını ifade etmektedir. (El beceri testleri, günlük yaşam aktivitesi ölçekleri ile değerlendirilerek)
Üst Ekstemite;
i. Tek üst ekstremite için;
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar:
Kişi etkilenmiş üst ekstremiteyi uygun tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına rağmen kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor.(üst ekstremite ve ele ait kaba ve ince fonksiyonların ileri derecede bozukluğu veya yokluğu)"

Tek sağ ekstremite 5 yıldır kullanamıyorum yüzde 60 yani malul yetim çocuk olarak maaş alabilirim degilmi

Tek üst ekstremite için yukarıda aktarılan detaylara uygunsanız evet, malulul/ağır düzeyde çalışma gücü kaybınız var demektir.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim

İyi günler ben 2012 girişliyim 68 rapor var emekliligimde vergi indirimim dikkate alinirmi

Günüm geldiğinde emekliligim nasıl olacak

kosovali

Yeni yönetmelik ile emekli olabileceksiniz. Yani SGK Hastaklık Listesi'ne göre alacağınız rapor geçerli olacak.

Ben 2017 de raporu aldım baştanmi rapor istenecek vergi indirimi dikkate alinmicakmi

Sgk ye emeklilik için müracaat etsem mevcut raporum la ne zaman emekli olacağımı bilmez ozaman değilmi sevkten sonra yeni raporla belirlenir ozaman

kosovali

Vergi indirimi 1 Ekim 2008 öncesi sgk girişli 4a lılar için geçerlidir siz 2012 girişliyim dermişsiniz bilginize.

Yeni rapordaki oran derken rapor olduğu halde emeklilik günü geldiğinde sevketmeden bilmez oylemi

İyi günler benim sol üst ekstremite ileri derecede kullanamıyorum raporda sol üst ekstremite %60 yazıyor malul olurmuyum

Benim demek istediğim bu sekildede malul sayilmazmi

SGK Hastalık Listesi'ne göre Maluliyeti gerektiren üst ekstremite amputasyın değerleri:

G. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİK HASTALIKLAR
1. Amputasyonlar
(Ekstremitelerin fonksiyonel olarak “yok hükmünde” olması durumu da amputasyon gibi değerlendirilir)

a) Üst Ekstremite Amputasyon Düzeyi
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
1. Skapulotorasik (tek taraflı)
2. Omuz dezartikülasyonu (tek taraflı)
3. Kol (omuz ile dirsek arası) (tek taraflı)
4. Dirsek dezartikülasyonu (tek taraflı)
5. Ön kol
İki taraflı ön kol
6. El bileği
İki taraflı el bileği
7. Parmak
İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden tüm parmaklar veya İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden her iki baş parmak dahil 8 parmak

Üst Alt