Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%65 görme engelliyim. Vergi istisnalı araç almak istiyorum..?

merol

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
sayın oturanboğa VE BU FORUMA ÜYE DEĞERLİ ARKADAŞLAR... bana VE BENİM GİBİ ÇELİŞKİYE DÜŞEN ARKADAŞLAR A yardımcı olmanızı isityorum lütfen...

ben 1997 yılında b sınıfı ehliyet aldım. 2002 yılındada özürlü raporu ve vergi indirim raporu aldım. %65 görme engelliyim. gözlük kulklanıyorum. sorularım şunlar:
1-b en veya benim gibi olan arkadaşlar... h sınıfı ehliyet alabilirler mi? veya mevcut ehliyetlerini hast.müracat edip h ehliyeti alabilir raporu alabilirler mi?
2- mevcut olan %65 sürekli raporumla h ehliyet için alınacak raporla bir alakası varmı- bir bağlantısı varmı?
3- h ehliyeti ve ötv ind.araç almak için illada %90 mı rapor alınacak. yani %70 rapor alınırsa ötv ind. yararlanılmıyor mu? veya ehliyet verilmiyor mu? bu ehliyeti alıp kendimize ind.araç almak için ne yol izlemeliyiz.

çok kişiye KURULUŞA SORDUM DERNEGE herkes farklı cevaplar veriyor insan bunalıyor valla... sİZLERİN engin bilgi ve tecrübelerinizi paylaşıp bu mesajıma cevap yazarsanız beni mutlu edersiniz.
şimdiden teşekkürler selamlarımla...

en doğru cevabı heyet raporunuzu alarak bağlı bulunduğunuz ilçedeki vergi dairesine gidip maliyeye sormakla alırsınız.
zaten araç alacağınız zaman raporunuz bir şekilde ( ya galeri veya siz tarafından ) maliyeye gidiyor ve maliye araç alımınızla ilgili bir rapor düzenliyor. bu raporda sizin nasıl araba alacağınız, aracı kmlerin kullanabileceği gibi bilgiler yazıyor. ve engelli raporunuz zaten güncel olmak zorunda. bu yüzden eski raporlarınız önemsenmeyecek.
engellilik oranı aracı ne şekilde kullanabileceğiniz ve kimlerin kullanabileceği ile ilgili; bu bilgiyi de sadece maliyeden alabilirsiniz. araç satın aldığınızda ruhsata kimlerin kullanabileceği de yazılmalı ( bunu mutlaka takip edin, yanlışlıkla atlanmasın), yeri geldiği zaman 1., 2. veya 3. dereceden yakınlarınızında aracı kullanması gerekebilir. ayrıca aracınızı ssk lı çalışanınız varsa o da kullanabilir olmalı.

umarım faydalı olmuştur.

Görmeye dair %65 rapor ile araç alımında hiç bir vergi avantajından yararlanamazsınız.
B sınıfı sürücü belgenizin tadını çıkartın...

Üst Alt