Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%65 engelli raporum var. Ehliyet alamıyorum. Araç alabilir miyim?

abaci1980

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Size sıkıntı yaşadığım konu hakkında bazı sorular soracağım umarım cevaplarına ulaşa biliriz ?
Sıkıntım şu e engelli raporum var yeni, H sınıfı ehliyet almak istiyorum fakat ilk okul mezunu değilim . Bu sebepten dolayı ehliyet alamıyorum. ÖTV indirim olan araça ihtiyacım hastane konusunda bana çok yardımcı olacak. Arabayı almak için yapabileceğim bir şey var mı yada arabayı beraber aynı evde yaşadığım bana bakan kızım kulllanacak şekilde almam mümkün mü bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinrim.

araç almak için iki seçenek in var ya yolunu bulup h sınıfı ehliyet alcan yada oranı %90 a çektirip 1. derece akrabaların sürcek benimde %65 ama ben lise mezunuyum ehliyetim var

Maalesef, ya H sınıfı sürücü belgeniz olmalı ya da %90 ve üzeri raporunuz.

merhabalar ben trafik mali müşavirle görüştüm.sol kolum dirsek üstü yok ve hiç bir şekilde araç kullanamayacağımı belirtti.ancak araba alabileceğimi farklı birinin sürebileceğini belirttiler.yani ben özürlüyüm ehliyet verilmiyor ancak haklarımdan yararlarakak araç alıp şöfür kullanma hakkım yokmudur.

Maalesef Özlem. Yanlışi bilgi verilmiş sana... Vergi istisnalı araç satın alamazsın. Ne kendin kullanmak için ne de 3. derece yakınlarının kullanması için..

Üst Alt