Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporum var. Vergi indirimini neye göre uygulayacaklar?

çerkezköylü

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam 100 de 64 raporum var ssk olarak bir fabrika da engelli kontejanindan girdim 6 aydır çalışıyorum 1.5 ay önce vergi indirimi için muracaat ettim bakmakta hükümlü olduğum 3 kişi var buna goremi verilecek vergi indirimi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba,

[FONT=sans-serif]Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları, 2014* takvim yılında uygulanmak üzere;[/FONT]

[FONT=sans-serif]Birinci Derece Sakatlıklar İçin: 880,00 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]İkinci Derece Sakatlıklar İçin: 440,00 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]Üçüncü Derece Sakatlıklar İçin: 200,00 TL[/FONT]

[FONT=sans-serif]olarak tespit edilmiştir. Yani bu miktarlardan gelir vergisi kesilmeyecek. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Çalışma gücünün %80'inden fazlasını (% 80 dahil) kaybeden birinci derece sakat,[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışma gücünün %60'ından fazlasını (% 60 dahil) kaybeden ikinci derece sakat,[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışma gücünün %40'ından fazlasını (% 40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat sayılır.

Siz 2. derece engelli oluyorsunuz.
Eğer maaşınızda AGİ yoksa yaklaşık 30-35 lira gibi miktar maaşınıza ek oluyor.
Eğer AGİ varsa bu miktar ayrı değerlendiriliyor.

[/FONT]

Üst Alt