Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 üzeri malulen emeklilik zorunluysa o kişiler artık çalışamayacak mı?

deco53

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
3
@OturanBoğa,

%60 ve üzeri malul anlamına geliyorsa bu durumda emekli olsa tekrar çalışamayacak değil mi ? Yani ben malul olmak istemiyorum, emeklilikten sonra tekrar çalışmak istiyorum diyemeyecek mi ?

1 ekim 2008 tarihinden sonra sigortası başlayan hiç kimse ve malulen emekli çalışamaz.

@Styric,

1 ekimden önce sigortası başlayan birisi malulen emekli olsa çalışabiliyor mu yani?

nerede yazıyor bu?

normal de malulen emekli olan hiç kimse sigortalı çalışamıyor zaten

@strazyevsk,

2008/Ekim öncesi işe girişi olup Malulen Emekli olanlar

4A kapsamında çalışırsa aylık kesilir
4B kapsamında çalışırsa aylık kesilmez
4C kapsamında çalışırsa aylık kesilir

2008/Ekim sonrası işe girişi olup Malulen Emekli olanlar

4A kapsamında çalışırsa aylık kesilir
4B kapsamında çalışırsa aylık kesilir
4C kapsamında çalışırsa aylık kesilir

Tablo 👇

@BnymnYldz eee tamam tablo da beni doğruluyor.
1 ekim 2008 öncesi;
4a yani özel sektör de çalışırsa maaş kesilir diyor. 4 c memuriyette de maaş kesilir diyor.
kesilmez denilen tek kısım 4 b o da kişinin kendi şahsi olarak bireysel çalışması demek oluyor ki burada emeklilikten sonra çalışacağını belirten insanların büyük çoğunluğu ya özel sektör ya da memuriyetten bahsediyor.

benim söylemek istediğim; alıntı yaptığım arkadaş 1 ekim 2008 sonrası sigortası başlayan kişi malüliyet alırsa çalışamaz yazmış.
halbuki 1 ekim 2008 öncesi sigorta girişi olanlarda 4b olarak kendi işini yapmıyorsa, malüliyet aldığında çalışamıyor.

@strazyevsk,
Malulende çalışamaz, hafif engelli çalışamaz orta engellide çalışamaz. normal sağlıklı bir insandan çalışamaz 1 ekim 2008 sonrası girişli. İlk meyvesini 2050 gibi vermeye başlayacak.

1 ekim 2008 öncesi sadece malulen çalışamaz diğerlerin hepsi çalışır

@Styric
evet benimle aynı şeyi yazmışsınız,konu sadece malüllüktü.
bende 1 ekim 2028 öncesi girişi olanların malul olduğunda çalışamaz durumda olduğunu yazmıştım.
diğer emeklilik türlerinden bahsetmemiştim.

@strazyevsk, @Styric, Tabloyu paylaştım orta yolu bulun arkadaşlar kim çalışır kim çalışamaz yazıyor.

İkinizde aynı şeyi farklı şekilde söylüyorsunuz ama sonuç aynı 👍

Üst Alt