Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum var. Otomobil almak istiyorum..?

ercan_1975

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
sa arkadaşlar
bende %60 derece özürlülük var. sadece boydan araba alırken mesela 30.000 tl lik arabayı nakadar düşer fiyatı ve en fazla kaç cc de araba alabilirim
teşekürler aeo

Araç kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duyulmuyorsa, ÖTV istisnalı araç almak mümkün değildir.

aynı şekilde benim oğlumda % 70 oranında engellidir kendisi reşittir. Ehliyet alma ve arabayı kullanma şansı yoktur,babası ve abisi kullanabilir. Kendisinin üzerine hususi otomobil almak istiyorum vergiden muafmıdır ?

oguz57;

%90 ve üstü rapor gerekli bu dediğinizin olması için. %40 - %89 arası sadece kendisi kullana bilir.

kendisi zihinsel engelli olduğu için ehliyet alması söz konusu değil sadece araç onun üstüne alınacak, ailenin maddi durumu kötü ve çalışıp çocuğuna bakabilmesi için bir araca ihtiyaç duymaktadır. Bu durumda oğullarının ne kadar hakları varsa kullanmak durumundalar,eğer böyle birşey olabiliyorsa lütfen yardımcı olun. zihinsel engelinden dolayı özel tertibatlı araca gerek yoktur sadece işlerinin görülmesi için 4 tekerleği olan bir araca gerek vardır, aracı malum şahsın üzerine alarak herhangi bir vergi muaffiyetten yararlanmak istenmektedir.

oguz57;

Bildiğim kadarı ile zihinsel olduğu için reşit olmasına gerek yok. Yaş problem değil. 5 yaşında ki bir cocuğun bile üstünde araba var. Ama sizin rapor oranınız yeterli değil şu durumda. Tekrar başvurun. Ama üstüne basa basa söyleninsin araba için alınacağını ve gerekli ibareleri belirtsinler.

oguz57; bu arkadaş adına araç alımında herhangi bir avantajdan yararlanılması maalesef söz konusu değil.

Üst Alt