Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 rapor alırsam emeklilik şartların ne olur?

leootim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
kendimi bir çıkmazda gibi hissediyorum kiminle görüşsem farklı konuşuyor. Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Şimdi;

06-11-1986 Doğumluyum, doğuştan ellerde ve ayaklarda kas hastalığım var. 2006 yılında izmir alsancak devlet hastanesinden rapor aldım. %52 süresiz rapor verdiler. O zamanlar bilmediğimizden vergi indirimi için ankaraya göndermedik.
Lise döneminden yani 2004/09 ayından beridir parça parça sigortalı çalışıyorum şu an 4200 günüm var.

Hastalığım bir tık daha ilerledi tekrar yüksek oranda(%60) rapor alıp ankaraya göndersem ne zaman emekli olurum ve önüme ne gibi pürüzler çıkar.

Not; 2003-2008 arası talihsiz yıl bana da vuruyor. 20 yıl sigortalılık. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı.

teşekkürler.

leootim

Okul staj sigortası olmamak kaydı ile; Sgk uzun vadeli başlangıç tarihi ile malulen emekli olamıyor iseniz ki Sgk doğuştan hastalıkları malesef malulen emekliliğe kabul etmiyor diye biliyorum ama yinede araştırma yapın derim..% 80 ve üzeri rapor ile 15 yıl 3600 prim günü vergi indirimi ile veya % 60 ve üzeri ile 18 yıl 4000 prim günü ile rapor oranı düşmesi halinde ise % 40 ve üstü 20 yıl 4400 prim günü ile Ssk 4a dan emekli olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim.

Şöyle bir şey var kime sorsam okul staj dönemi geçerli değil diyor. Benim okulum benim adıma sigorta günlerini yatırdı. Yatırmış olsa dahi geçerli sayılmıyor mu? Aşağıdaki resim benim ssk bildirgesine ait. Orada kurum ve günler görünüyor.

leootim
Malesef staj sigortası başlangıç tarihi olarak kabul edilmiyor... Uzun vadeli sigorta girişi olması lazım... Bunu en iyi Sgk ya gidrek öğrenebilirsiniz... Siz onlara gereken bilgileri verin memurlar Sgk'nın ekranından bakip size kesin bilgiyi uzun vadeli olup olmadığını söylerler inşallah emeklilik icin uzun vadelidir iyi günler.

Son düzenleme:
leootim

Staj statüsünde sigortalılık emeklilik hesabında dikkate alınmaz.
18 yaşından önce TAM primle sigortalı olunmuşsa, bu durumda primler emeklilik prim gün sayısına eklenir ama emeklilik hesabı için sigorta başlangıç tarihi kişinin 18 yaşına girdiği tarih itibarı ile başlar.

OturanBoğa hocam merhaba,
konuyu hortlatmak istedim aklıma bir şey takıldı.

*18 yaşını doldurmuş olursam stajda yatan sigorta süresini uzun vade olarak alabilir miyim.
Yani staj dönemi 13.09.2004 tarihinde başlıyor o tarihte ben tam "17 yıl 10 ay 8 gün" oluyorum. Staj başladıktan 2 ay sonra 18 yaşını tam olarak doldurmuş oluyorum.

Yaşım dolduğu andan sonraki uzun vade sayılan 2006 yılına kadar 162 gün pirim ödenmiş görünüyor. Buradan bir çıkış yolu bulabilir miyim. Yani 2004/12 aydan sonraki staj dönemim 18 yaşın üzerinden.

Üst Alt