Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 oranında raporum var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

MALIÇLI

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
norojen mesane rahatsızlığımdan dolayı % 60 raporum var indirimli araç alabilirmiyim 2002 yılında E sınıfı ehliyet almıştım tekrar yenilemek gerekecek mi ?

Sizlere çok teşekkür ediyorum bizim sorularımıza sıkılmadan cevap verdiğiniz için

Arkadaşım cevap değil benim yazım aynı benzer bir soru sadece forumdaki başlık sayısı artmasın diye açmış olduğun başlıktan sorumu soruyorum...

%70 malül aylığı yeni bağlandı sol elimde hiç parmağım yok sağ elimde ise baş parmak var kepçe yapabilmem için karşısına 4 parmak yerine geçen bir parmak yaptılar dr lar sizce özel tertibatlı araç alabilirmiyim alabilirsem ne yapmam gerekli gerekli prosedürü anlatabilirmisiniz B sınıfı ehliyetim vardı kazadan önce..

Cevap için şimdiden teşekkürler

Ötv indirimi araç almak için raprounuzun %90 ve üzeri olmasi yada ortapedik engelli olup h sınıfı ehliyet almak lazim yalniz sizin hastaliktan verilebiliyormu bilen arkadaşlarimiz yazar ise çünkü omurilikten kaynaklanan bir sorun bu hastalik saygılar

özel tertibatlı ibaresi ile alınabildiğini okuduğumu hatırlıyorum ama yanlış demekki benimki iş kazası ile ellerimi kaybetttim 2 sene önce doğuştan bir hastalım yoktu ... demekki alamayacağız...

arkadaşim ben konu sahibine cevap yazdim ... öncelikle belirteyim
sizin durumunuz hala muamma ötvsiz araç alanda var alamayanda var bununla ilgili forumda çok sayıda konu ve tartişma mevcut

%90 dan az raporu olup araç kullanabilecek olanların,ötv indiriminden yararlanabilmeleri için,arabayı kullanabilmesi için özel tertibata ihtiyaç duyulması şart(benim bildiğim bu).

sol ayağı sakat olup otomatik vitesli araba kullanabilecek olanlar için bile,yakın zamana kadar ötv muafiyeti uygulanmıyordu.ama şimdi bu konudaki eksiklik giderildi.

Salt nörojen mesane olması araç alımında vergi avantajı sağlamaz. Arkadaşların da dediği gibi, aracı kendisi kullnacak kişiler için araç kullanırken özel donnaıma ihtiyaç olması gerek. Nörojen mesane araç kullanımı için özel donanıma ihtiyaş gerektirmediği için vergi avantajından yararlanılamaz.

Hayal, sol değil de sağ elinde sakatlık olsaydı, vergi avantajından yararlanabilirdin. Ama bu haliyle yararlanamazsın maalesef.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...v-istisnasi-icin-hukuki-surec-baslatalim.html

Ama yararlanan arkadaşlarımız da oluyor (nasıl diye sorma, herkes kafasına göre yorumluyor zira :)): http://www.engelliler.biz/forum/oze...-koldan-sakatim-araba-kullanabilir-miyim.html

Üst Alt