Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
6 yaşında kızım adına araç alırken vasi kararı şart mıdır?
Arkadaşlar altı yasımda bi kızım war.
araba alıcam. wasi raporu istiyolar.. bu ne saçma bi şey. kız benim kızım bi de ne raporu alıcam ... bilgisi olan war mı ???
Bunu kim diyor size? Bunu diyene bi sorar mısınız, hangi mevzuata dayanıyor bu dediği şart?
Benim bildiğim kadarıyla vasi değil, noterdan sorumluluğu üzerinize aldığınıza dair bir taahütname vermeniz yeterli.
Vasi varsa vardıri yoksa yoktur. Vasi geremediği halde kimse "araç almak için vasi şart" diyemez. Mevzuat açısından bu söylediğime ters bir madde bilmiyorum. Bilen varsa yazsın lütfen
Araç alırken bayinini sizden böyle birşey isteme hakkı yoktur. Ancak şunun için istemiş olabilir. Bankalar krediyi verirken araç sahibi üstünü kredi kullandırmaktadırlar. Ancak bunun da bir yolu var. Banka sizden taahhütname alıyor. Kızımın veya oğlumun üzerine alacağım aracın kredisini ben ödeyeceğim diye. Kredide sizin adınıza çıkıyor ve son çıkan değişiklikle araç tescil işlemleri bittikten sonra bankalar bilgiyar ortamından araca rehini kendileri işliyorlar.