Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%58 oranında raporum var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Sağ kolundan sakatlığı olan kişiler vites koluna taktıracakları basit bir aparatla vergi istisnasından yararlanır

"Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendinin (b) alt bendi uygulamasında, hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekmekte olup [...]"
http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

mekanik torna kaynak

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

Bülent bey sağ kolumun sol kolumdan farkı yukarı kaldıramıyorum sadece omuzdan problem var . ehliyetimi alırken sağlıktan geçemediğim için doğal olarak h sınıfı aldım fakat direksiyon sınavını normal vitesli arabayla geçtim
ötv den faydalanabilmem için nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler
sağ kol %58

Amputasyon yoksa vites kolunuun yükseltimesine dair donanım işinize yarar mı bilemiyorum. Bildiğim, vites kolunun yükseltilmesi ile özel donanım statüsünde vergi istisnalı aracın satın alınabileceği.
"Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor alabilirseniz, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

Şu andaki ehlliyetinize temel olan raporda nasıl bir ibare vardı?

Enver bey, o zaman yukarıdaki mesajımda yer alan ibareye sahip bir rapor almayı deneyebilirsiniz..

Mustafa bey, önemli olan raporun oranı değil, raporda bulunan ibaredir.

bugün ilgili vergi dairesine gidip görüştüğümde aynen bana söylediği şu h sınıfı ehliyetim olup olmadığını sordu var dedim siz otomatik vites araba alamassınız düz vites araba alabilirsiniz proje çizdirip ötv faydalanabilirsiniz yanıtını aldım :)

abicim babamın engeli var,ÖTV indiriminden yararlanarak ,sıfır araba almak istiyoruz,
babamın engeli %40,H sınıfı sürücü belgesine sahip,ve sağlık kurulundan özel tertibatlı araba alabilir raporu var. babamın sağ kol, omuzundan çıkık ,sağ kolunu kullana biliyor ama vites felan atamıyor ZOR ATIYOR AYNI ENVER BEY GİBİ KALDIRAMIYOR SAĞ KOLUNU.RAPORUNDA ŞU YAZIYOR(SOL ÜST EXTREMİTE VE HER İKİ ALT EXTREMİTEYE ADAPTE ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ ALABİLİR.)
SORUM ŞU
1)ötv indirminden yararlana bilirmiyiz
2)otomatik vitesli araç alabilirmiyiz ve otomatik vitesli araca özel tertibat yaptıra bilirmiyiz
3)özel tertibat olarak ne yaptırmalıyız(tek sıkıntı vitesi zor atmak,otomatik olursa çok rahat kullanıyor babam,ama otomatik vitesede özel tertibat ne yaptıra biliriz) ABİCİM CEVAPLARINI EN KISA ZAMANDA BEKLİYORUM ŞİMDEN TŞKR EDERİM.İSTER BURAYA YAZ İSTER MAİLİME SEN NASIL İSTERSEN ABİCİM SAYGILARIMLA.(ahmetsengul@mynet.com, 0545 460 47 68)

Enver bey birde bu projeden bahsedermisiniz nasıl çözüm buldunuz?

Ahmet,

1- Evet
2- Evet
3- Yukarıdaki donanım işinizi görüyorsa mevzuata uygundur

bülent bey malesef olmadı bizim iş.
babamın özrü sağ kolunda omuzdan kullanamıyor, yarım kullanıyor, maliyeden otomatik vitesli araç olmaz dediler, normal araba içinde vites sol tarafa alınırsa olur dediler, (sağ kolunu kullanamayan insan vites sol tarafa alınınca hem direksiyon hem vitesi nasıl kullanacaksa artık)
projeyi hazırlayacak firma da sol tarafa olmazz dediler. kaldı bizim iş.
hem rapor hem ehliyet hiç bir işe yaramadı anlayacağınız. maliye gıcık gıcık şart koşuyor.

Üst Alt