Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%57 raporum var. Kullanamadığım uzvum yok. Araç alımında vergi avantajım olabilir mi?

Konular
18
Reaksiyonlar
9
ben %67 ortopedik özürlüyüm. fakat kullanamadığım herhangi bir organım yok. ehliyet için kursa gitmeye üşeniyodum ama göreve başlattıkları yer çankırının dandik bi köyü ve burada ulaşım için araba almam şart.

1. sorum , özel donanımı olmayan standart bir araç alırsam ötv yada herhangi bir indirimden yararlanabilirmiyim ?
2. sorum , standart donanımlı indirimli aracı satın alabiliyosam kullanmak için B sınıfı ehliyet yeterli olur mu ?

Buna alacağınız ehliyet türü karar verecek B sınıfı alır iseniz istediğiniz arabayı alırsınız ve kullanırsınız. H sınıfı sürücü belgesi alır iseniz o zaman engellinize uygun tertibat yapılarak ve ÖTV muafiyetinden faydalanarak sıfır araba alırsınız.

ilker bey ben normal bir aracı indirimli olarak alabiliyormuyum bu konuda bilginiz varmı ?

Normal bir araç derken neyi kast ediyorsunuz...

ilker;

özel donanımı olmayan, sıradan galerideki araba. örneğin ford focus gibi ?

ÖTV indirimli araç alabilmeniz için H sınıfı ehliyet şart...
B sınıfı ehliyet ile ÖTV indirimli araç alamazsınız..

Özel donanımlı olup olmayacağına da H sınıfı onayı veren hastanedeki doktor karar verecek...

Anti Oksidan;

peki H sınıf ehliyetimle özel donanımı olmayan standart otomobilleri kullanabiliyomuyum ?

H sınıfı ehliyet için aldığınız raporda ne yazıyorsa onu uygulayacaksınız..

hastanedeki doktor raporunuza "h sınıfı ehliyet alır, özel donanımlı araç kullanır" yazarsa ÖTV inidirimli alacağınız ve size özel donanım yaptıracağınız otomobilden başkasını kullanamazsınız..

"h sınfı ehliyet alır, otomatik vitesli araç kullanır" yazarsa tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz...ayrıca otomatik vitesli bir aracı ÖTV indirimli alabilirsiniz.

yani, H sınıfı ehliyet için alacağınız raporda yazan şey çok önemli...

Üst Alt