Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%57 raporum ile emeklilik şartlarım nedir?

alperen1

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Kusura bakmayın çok soru soruyorum. Bir konuyu daha sormam gerekiyor. Ben normal de %57 rapor ile 16 yıllık sigortalılık ve 4.320 gün prim şartı vardı. eksik günüm var diye isteğe bağlı sigorta ile prim gününü tamamlayıp emekli olmayı düşünüyordum. eğer yeni rapor gerekiyor ise bunun prosedürü nedir. Şu an eksik primi tamamlayıp prim dolduktan sonra SGK dilekçe verdiğimde onların sevki ile mi rapor almak gerekiyor yoksa şimdi hastahaneye kendim başvurup emeklilik hakkı hangi şartlarda olmalı diye rapor alıp ona göre prim yatırmak mı gerekiyor. yada SGK durumumu tesbit edip ona göre prim yatırmam için şimdide oranın sevki ile rapor almak mı gerekiyor.

alperen1

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

@OturanBoğa
DOĞUM TARİHİ 14/06/1976
İLK GİRİŞ 21/05/2006
PRİM GÜN 3.018 GÜM
ESNAF BAĞ-KUR
Vergi indirimi alınmamış.
2018 de %57 sürekli engelli raporu alındı. ayrıca 18 ay askerlik borçlanması yatırılmış. üstte ilk giriş normal giriş tarihi. askerliğin yatırılması ile 18 ay öne çekmesi hesaplanmamıştır. tüm primler bağ-kur statüsünde yattı.

alperen1

Belirleyici olan SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif (%40-49), Orta (%50-59), Ağır (%60 ve üstü) tanılarından hangisinin alınacağı. Eldeki raporun veya vergi indiriminin emekliliğinize bir etkisi olmayacak. Varsa yoksa SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanı.
Sonrasında emeklilik için şu tabloya tabi olunacak:

bagkur.PNG

OturanBoğa
Abi emeklilik şartlarını belirlemek için SGK sevki ile alınan raporda oran %40 altına düşerse son rapor geçerli deyip mevcut %57 sürekli raporu iptal ederler mi? Öyle bir durumda tüm engelli haklarını kaybedersin. Yoksa emeklilik şartlarını belirlemek için alınan rapor sadece SGK'yı bağlar hazırdaki sürekli raporun ile engelli haklarında yararlanabilirsin derler mi? Yanlış anlaşılmasın çekindiğim birşey yok ancak hak hukuk olmazsa herşey beklenir. Benim 3 beyin ameliyatında sonra hakkım malulen emeklilik bunu gasp eden zihniyette herşey beklenir.

Üst Alt