Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%57 rapor ve 1999 işe giriş ile BAĞKUR'dan emeklilik şartlarım nedir?

alfatek06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkeze merhabalar...
Engellilik oranı tespiti için gülhane askeri araştırma hastanesinden heyet raporu aldım.
Uyku Apnesi %35 verildi. AHİ değeri 56.4
Sol Gözümde 14 yaşında hasar kalmıştı görme kaybı %32 verildi
heyet raporum sonuçlandı toplam oran %57 verildi ve cpap cihazı yazıldı
2 senelik heyet raporu verildi
Esnafım, Sigorta pirimi 1999 girişli ve 2550 gün yatırıldı, işyerini üzerime devir aldığım için kalan 3100 gün bağ-kur primi ödendi. bütün evrakları derledim topladım SGK ya emeklilik için başvurumu yaptım.
Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi? bi eksiğim varmı
şimdiden teşekkür ederim. bütün hastalara acil şifalar ve sağlıklı günler dilerim

alfatek06

Merhaba malullügun bağkur lularda ki durumunu bilmiyorum ama gelen olarak %60 üstü tek hastalıktan maluliyet hakkı veriliyor.Bu elinizdeki raporu SGK bence kabul etmeyecektir.Gerekli bilgiler için malullük tablosunda bulunan hastalıklarin olması ayrıca sadece tek bir rahatsızlıktan dolayı %60 ve üstü olması lazim

öncelikle cevabınız için tşk ederim...
abi çevremde bir sürü bu uyku apnesi nedeniyle emekli olan insanlar var. Benimki nasıl olmuyo ki anlamadım hem bi kere verdikleri en yüksek oran %35. senin dediğin %60 veya üstünü alabilmek için bir kaç hastalığında beraberinde olması gerekmiyormu?

Kardeşim mesela benim sadece omurilik hasarindan dolayı beyin cerrahi 65 vermişti o şekilde dusunebilirsin.Malulluk şartlarına uygunsa hastalığın kabul edebilirler.Ama dediğim gibi maluliyet cetveline bakman lazim.Cevrende bulunan ve emekli olanlar vergi indirimi ile emekli olmuş kişiler olabilir.Maluliyet ile engelli emekliliğini karıştırmış olabilirsin

alfatek06

Maalesef eldeki raporla bağkurdan emekli olamazsınız. Artık 4b statüsünde emekli olabilmek için tek yok sgk sevki ile hastaneye gitmek ve hastaneden SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıyı almak. Eskiden oranlar tek tek bulunur ve bu oranlar Balthazard Formülü ile toplanıp o toplam oran üzerinden emeklilik işlemi yapılırdı. Artık bu yok! Artık varsa yoksa tek bir hatslık ile SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıyı almak

Üst Alt