Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5434 sayılı kanunla 1800 günle malulen emekli olan kişi özel sektörde çalışabilir mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
651
Reaksiyonlar
384
Devlet kadrosu'ndan 1800 günle malülen emekli olan bir kişi özel sektörde çalışabilirmi? (5434 SK. TABİ OLARAK)

SSK=2615 gün
EMEKLİ SANDIĞI=2115 gün
Toplamı=4730 gün yapıyor.

5434 ile malulen emekli olanlar 4a'lı olarak çalışabilir

Emekli sandığından malulen emekli birinin özel sektörde yeniden çalışması

Merhaba arkadaşlar

Emekli sandığından malulen emekli birisi tekrar özel sektörde çalışabilir mi ?

İlk Emekli Sandığı giriş tarihi: 2005

insan kaynaklarında çalışanlar bu kanunu biliyolarmidir. Olan maasida kestirmeyelim.

OturanBoğa abi cevap yazmış. Siz 5434 sayılı kanuna tabi iseniz eğer cevap sizin içinde geçerlidir.

Ssk günüm=2615
Em. Sandığı=2205

Benimde sigortamin tamamı emekli sandığı değil ama emeklim emekli sandığından. Son kez soruyum. Emekliyken 4a özel şirkette çalışırsam emekli maaşım kesilmez değil mi. Teşekkürler

Soru 1 sen hangi kanuna göre EMEKLİ SANDIĞI ndan emekli olmuştun. Sorunun cevabı "5434 SK" ise "evet özel sektörde "SGDP ödenerek ve SSK" lı olarak malülen emekli maaşın kesilmeden çalışabilirsiniz"

Benim de hizmetlerimin hepsi "EMEKLİ SANDIĞI" değil bu gayet normal bir durum.

Teşekkürler kardeş

Peki emekli olarak çalışan birinin işverene ne avantajı olur. İşveren sadece sgdp mi öder. Yoksa başka şeylerde öder mi. Teşekkürler.

OturanBoğa

Kısacası "ALBENİ" si yok yani Abi "4C" li ve "5434 SK" göre "MALÜLEN EMEKLİ" olarak çalışanın.

@teasolves
ben bu konuda fazla bilgi sahibi değilim...

Öğrendiğime göre 1800 günle kamu'dan "Malülen Emekli" olamıyormuşum ben. %65 Engel Oranı ile ve 16 TAM YIL 5760 GÜN primim olması gerekiyormuş.

SSK GÜNÜM= 2.615
EMEKLİ SANDI= 2250
ÖDERSEM ASKERLİK= 450
TOPLAM GÜN=5.315

Üst Alt